Pomogła: 12 razy Wiek: 44 Dołączyła: 17 Lis 2005 Posty: 1648 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-08-29, 09:48
Syla napisał/a:
Też od jakiegoś czasu pijam JD Fantastyczny trunek...
fuj, toć to perfumy koleżanko nie mogę tego przełknąć bo mi jedzie woda kolońska. ale inne whisky OK ( np. Bells)
polecam tez (ostatnio wypróbowany) Southern Comfort z wodą sodową i sokiem z limonki,
a jeśli wódka to tylko z ToNicem
nie mogę tego przełknąć bo mi jedzie woda kolońska. ale inne whisky OK
Każdy ma swój smak i gust.
I tak daff udowodniła nam, że smak JD uchodzącego wśród znawców whyskey za jedną z najlepszych, że daleko jej do smakoszy tegoż gatunku wódek.
Ja przewaznie piwo, rzadko wodka, przewaznie w drinkach
Tu gdzie jestem Jack Daniels kosztuje 12 € czyli w przeliczeniu na polskie kolo 40zl. A w Polsce?
Tu gdzie jestem Jack Daniels kosztuje 12 € czyli w przeliczeniu na polskie kolo 40zl. A w Polsce?
Cena sklepowa to ok. 75-85 zł za butelke 0,7. Hurtowa ok. 70 zł.
Ja równiez polecam Jack + cola. Jeszcze rok temu nie trawiłem zadnej "łiski" ale powoli sie przekonuje, zwłaszcza do amerykańskiej whiskey (Jack Daniels, Jim Bean).
Ciekawe jest to, że duzo ludzi twierdzi że pijają drinki a ja w lokalu sprzedaję głównie piwo i czystą wódke, a najczęściej zamawianym "drinkiem" jest wódka z colą albo wódka z sokiem. A można stworzyć dużo fajnych drinków na bazie alkoholu - nie tylko na wódce ale przede wszystkim na likierach...
daff napisał/a:
polecam tez (ostatnio wypróbowany) Southern Comfort z wodą sodową i sokiem z limonki
SoCo to nie whisky a amerykański likier na bazie whiskey, bardzo często uzywany do drinków (niestety nie u nas). Aczkolwiek w smaku niewiele odbiega od typowego łiskacza. Po powrocie zapraszam do TR - stoi na barze...
Pomógł: 7 razy Dołączył: 12 Mar 2006 Posty: 960 Piwa: 6/3 Skąd: Oklahoma Village
Wysłany: 2007-08-29, 19:23
Z tzw. perfum ostatnio posmakował mi Stock z zimną colą - całkiem smaczny wynalazek także polecam.
Jeśli chodzi o czystą wódkę to lubię zimną a najlepiej zmrożoną, może być czysta lub z colą.
Aha, no i dobry bimber w niewielkich ilościach - na smaka
Pomogła: 12 razy Wiek: 44 Dołączyła: 17 Lis 2005 Posty: 1648 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-08-30, 11:50
Jaro, JD jest popularny bo hamerykanski, nigdy nie uważałam sie za smakosza alkoholu, ale wiem co MNIE smakuje, a swoja droga woda brzozowa tez kiedyś była popularna
red napisał/a:
daff napisał/a:
polecam tez (ostatnio wypróbowany) Southern Comfort z wodą sodową i sokiem z limonki
SoCo to nie whisky a amerykański likier na bazie whiskey,
nie powiedziałam, ze to whisky.
ale jak przyjadę to na pewno skosztuje
a ja lubię "czyściochę",szczególnie przy okazji domówki(imieniny,itp.), gdy jest coś do przegryzienia! do tego dużo herbaty z cytryną i na drugi dzień jestem w stanie całkiem nieźle funkcjonować)chociaż czasem czuję,że to nie jest dobry dzień na kielichy i przesiadam się na drinki-niewyszukane-wódka z colą, grejpfrutem lub red bullem! Ale piwko i tak rządzi
Pomógł: 10 razy Wiek: 43 Dołączył: 21 Lip 2005 Posty: 1397 Otrzymał 5 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-08-30, 17:00
Rum (Bacardi), Malibu, Brandy, czasem winka jakieś
[ Dodano: 2007-08-30, 18:01 ]
Magduś napisał/a:
Ja ostatnio zasmakowałam w drinku Cuba libra. Tzn. ciemny rum np. Bacardi + Pepsi + limonka. Mniami.
To mój ulubiony. I Bacardi nie ma sobie równych, dlatego szlag mnie trafia, jak akurat w knajpie brakuje im Bacardi i proponują jakiś inny
[ Dodano: 2007-08-30, 18:01 ]
Niezły jest też budzik - Whiskey + 7up
_________________ Art. 146, ust. 1: "Rada Ministrów prowadzi politykę wewnętrzną i zagraniczną
Rzeczypospolitej Polskiej."
Art. 133, ust. 3: "Prezydent Rzeczypospolitej w zakresie polityki
zagranicznej współdziała z Prezesem Rady Ministrów i właściwym ministrem."
JD jest popularny bo hamerykanski, nigdy nie uważałam sie za smakosza alkoholu, ale wiem co MNIE smakuje, a swoja droga woda brzozowa tez kiedyś była popularna
Tez kiedyś nie trawiłem whisky w żadnej postaci. Ale amerykańska whiskey jest chyba troche słodsza od irlandzkiej czy szkockiej dlatego przypadła mi do gustu. Zresztą nie tylko mi - od dłuższego czasu w TR sprzedaje sie więcej JD niz pozostalych whisky razem wziętych - mimo tego, że JD nie należy do najtańszych. Może to zasługa reklamy?
Magduś napisał/a:
Ja ostatnio zasmakowałam w drinku Cuba libra. Tzn. ciemny rum np. Bacardi + Pepsi + limonka
Klasyczne Cuba Libre najlepsze na jasnym rumie, np Bacardi Carta Blanca. Dobra rzecz, zwłaszcza latem.
A w ogóle to ubolewam nad tym, że nadal niewiele ludzi pija drinki. Chociaż wydaje mi się, że z dnia na dzień jest z tym coraz lepiej.
Pomogła: 8 razy Wiek: 35 Dołączyła: 08 Gru 2006 Posty: 727 Skąd: z 1038:D
Wysłany: 2007-08-30, 21:36
Cytat:
Ja otatno preferuje wodke smakową dokładniej gejfrutową,chociaż dobry JD też nie jest zły
ojej...kupiłyśmy raz z dziewczynami grejfrutową Finlandię i jakoś nam nie podeszła w ogóle;/ ale za to o smaku Mango... jest super
chociaż jak już mówiłam, wolę czystą niż smakowe... co innego drinki dla mnie Kamikadze wymiata i już;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum