Asiunia
I mi powiedzeli mi żebym czekał. Bo dokumenty do firmy kurierskiej idą dość długo i tak sobie czekam 2 tygodnie...(Nie było mnie kilka dni w Wieluniu, wiec nie odpisywalem na poprzednie posty)
Mbank jest po prostu dobry i najtańszy. Choć najbliższy bankomat masz w Częstochowie, ale możesz dokonać wpłaty z innego banku.
Ktoś mądry w tym temacie podał porównanie banków w pewnym linku i popatrz sobie. Mbank i Inteligo wychodza najelpiej.
Pomógł: 59 razy Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3155 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-08-30, 22:04
Mbank ma jeszcze jedną zaletę. Pieniądze przelane na inne konto w mbanku dochodzą zawsze natychmiast - niezależnie od godziny czy dnia tygodnia. W ING o którym ktoś wspomniał nie jest już tak różowo kiedy chcesz wysłać kasę w nocy lub w dzień wolny od pracy.
Dodatkowo zauważyłem że jeśli robię przelew z mbanku to kasa wychodzi w najbliższej sesji wychodzącej. Dzięki temu jeśli wyślemy przelew wcześnie rano to zazwyczaj pieniądze dochodzą do innego banku tego samego dnia. W innych bankach bywa z tym o wiele gorzej, ponieważ bardzo często banki wysyłają kasę w ostatniej sesji
Pomogła: 32 razy Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2461 Piwa: 25/43 Skąd: w-ń
Wysłany: 2007-08-31, 09:29
Niech ten Śląski trafi...wypłate firma przelewa do śląskiego bo tam ma konto a ja ze ślaskiego dostaję 13 ego tylko dlatego ze jako jedyny bank w Polsce przelewy robi tylko 2 x dziennie o 8 ej rano i 11 przed południem,śmiech ....od nich kasy to mozna się doczekać jak sobie nią poobracają.
W tym linku co podał Grzegorz Nowak było wszystko wyjaśnione. Jeśli dokonujesz po kilkadziesiąt przelewów miesięcznie to lepiej płacić stałą opłatę kilka złotych/mies.
A jak kilka, to najtaniej wychodzi mBank bo nie ma żadnych stałych opłat i sa pobierane jedynie przelewy na konta innych firm.
Zresztą co Ci będę tłumaczyć, dla mnie przede wszystkim liczy się szybkość. Tak żeby pieniądze 1, 2, 3 zostały przelane za niewielką opłatą, a dla Ciebie wygoda, że masz placówkę w Wieluniu.
Do mnie już kurier miał przyjść tydzień temu, ale miał jakiś problem to przyjechał w tą sobotę. Krótkie potwierdzenie na stronie mBanku i wszystko śmiga.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum