ja tm myślę, że daff i basteks maja rację i podpisuję sie pod tym całą klawiaturą,
a wszystkich narzekajacych na to, że nie wiedza co się z pieniążkami dzieje zachecam do zgłoszenia swojej kandydatury na sekretarza KR i wtedy będzie miał kontrole nad tym na co i ile sie wydaje i zbiera,
wbrew temu co się widzi nie jest tak łatwo zarządzać taką gotówką, a w sklepach też darmo nic nie dają więc ne dziwcie się, że kasa się rozchodzi, efektów nie widać
_________________ Co za czasy! Lot w kosmos trwa coraz krócej, jazda do pracy coraz dłużej.
Nie twierdzę, że składka na radę nie jest potrzebna, ale można by zrezygnować z praktyk typu comiesięczne czytanie listy z kwotą wpłaconą przez każdego ucznia lub nie płacisz - nie masz nagrody...
Z tego co pamiętam zawsze płaciło się na Komitet Rodzicielski i różnie te pieniążki były wykorzystywane. Wydaje mi sie że to zależy od osób które są w Radzie Rodziców.
_________________ Wszystko o czym marze jest albo nielegalne, albo nieetyczne, albo strasznie tuczące...
Pomogła: 12 razy Wiek: 44 Dołączyła: 17 Lis 2005 Posty: 1648 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-09-05, 09:50
edzia może powinnaś dzieci do innej szkoły przenieść, widzisz tam gdzie ja pracowałam rodzice płacili na RR, nie płacili ci, którzy mieli ciężką sytuacje finansową, co jest zrozumiałe. dzieci miały dofinansowywane wycieczki, sponsorowane posiłki na andrzejki, mikołajki, dzień dziecka itp.
oczywiście pieniążków na wszystko nie starczało, więc nie będę mówić ile wydalam swoich pieniędzy na np. nagrody dla moich dzieciaczków w konkursach klasowych, czy na papier ksero, którego brakło. w naszej szkole pieniędzmi z RR rządzili rodzice i wszystko było OK.
nie będe płacić na cos co powinno być finansowane przez państwo...
Słusznie, tu zgadzam się z Tobą. I tylko tu, bo w pozostałych przypadkach.....
A ja nawet tu sie nie zgadzam.
edzia i odziu napisał/a:
Jestescie bezczelni ,rezygnuje z forum ,proszę o usunięcie mojego konta!!!!!!!!
To świetnie, bo czytać to co napisałaś, to była kara. Argumentacja - infantylna. Zazwyczaj i tak nie zrozumiałaś o co chodzi w postach. Reasumując - mała strata to będzie.
Proszę przeczytać jeszcze raz REGULAMIN FORUM, a wszczególności OBOWIĄZKI UCZESTNIKÓW.
Ferbik
Ostatnio zmieniony przez Ferbik 2007-09-06, 21:30, w całości zmieniany 1 raz
Cóż, jak pamiętam, w gimnazjum, do którego chodziłem za pieniądze z tego komitetu zakupiono nowy mikser. Tani to on nie był, ale za to jaki przydatny! Miałem nawet możliwość obsługiwania go przy okazji ostatnich szkolnych zabaw i uroczystości. Czuć było dosłownie PRZEPAŚĆ między starym, rozlatującym się już monofonicznym sprzętem, z przebiciami na każdym kanale a nowym.
IMO pieniądze na komitet są przydatne, zawsze zresztą płacę.
Pomogła: 32 razy Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2461 Piwa: 25/43 Skąd: w-ń
Wysłany: 2007-09-06, 14:48
bluesally napisał/a:
To świetnie, bo czytać to co napisałaś, to była kara. Argumentacja - infantylna. Zazwyczaj i tak nie zrozumiałaś o co chodzi w postach. Reasumując - mała strata to będzie.
a co ty mozesz o mnie widzieć ?????? jesteś od lutego ,majac 11 postów!!!,mała strata dla mnie ze nie zdąże cie poznac,to forum na którym nie wolno mieć własnego zdania ,bo jest sie obrazanym .Nie dziwię sie ze tyle osób stad odeszło...to juz mój ostatni post, a szkoda bo zdąrzyłam sie przyzwyczaić i czułam sie jak w rodzinie...
a co ty mozesz o mnie widzieć ?????? jesteś od lutego ,majac 11 postów!!!,mała strata dla mnie ze nie zdąże cie poznac,to forum na którym nie wolno mieć własnego zdania ,bo jest sie obrazanym .Nie dziwię sie ze tyle osób stad odeszło...to juz mój ostatni post, a szkoda bo zdąrzyłam sie przyzwyczaić i czułam sie jak w rodzinie...
Cóż, znowu nie zrozumiałaś posta. Mogę jedynie powtórzyć to, co poprzednio lecz chyba nie będzie miało to sensu. Fakt, Ty masz więcej postów, i co z tego....? Ale ja nie chcę Cie poznać, wystarczy mi, że rok czytam te Twoje bzdety, które wypisujesz. Z jednych się śmieję a z innych.... brak słów. Wydawało mi się, że poprzedni post miał być Twoim ostatnim. A tu następny. Zaczynasz mnie zaskakiwać.
P.S. To już moj 12 post. Jeśli to dla Ciebie takie ważne. :D
Mozecie skonczyc obrazac sie nawzajem? Ktos nie potrafi zrozumiec sytuacji drugiego czlowieka a inny ktos nie potrafi sie zdystansowac? Mam wprowadzic rezim?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum