Wie ktos cos konkretniej o treningach Muay Thai i MMA ktore maja byc prowadzone na Sieradzkiej? Najbardziej mnie ciekawi tego koszt
Treningi w poniedziałki i czwartki o godz. 18.30. Koszt 60 zł / m-c.
Lada moment pojawią się plakaty na mieście.
Więcej informacji dla zainteresowanych - tel. 510 202 741
Ja jestem chetny. yampress, Tony Jaa umie pokazac MT z najlepszej strony w filmach, jego popisy naprawde sa swietne, jednak to tylko filmy, a jak wlasnie komus zalezy na kinie akcji niech lepiej idzie do kina.
Znalazlem tez ciekawy filmik Muay Thai VS Tae Kwon Do. Nie wiem czy TKD jest w Wieluniu, ale ten filmik, pokazuje, ze MT jest o lvl wyzej.
http://pl.youtube.com/watch?v=xEGE7tvgd3o
Gregg Sparrow [Usunięty]
Wysłany: 2007-09-08, 21:54
Wiesz co na tym filmie co zapodałeś to ten zawodnik MT nie pokazał zupełnie nic ciekawego. Ten z TKD też cienki jak (słowo wymoderowano) węża. Stosowanie jednej techniki (lowkick) może być skuteczne ale nie ma w tym nic z piękna sportów walki.
Powiem tak. Jeżeli chcesz osiągnąć coś np. w karate potrzebujesz lat pracy, jeżeli do bijatyki na dyskotece to kilka treningów takiego lowkicku i wystarczy
yampress, masz całkowita rację.
Dla mnie porównywanie różnych stylów walk to tak jak rozprawka na temat wyższości świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocą.
Tak, tez sie z tym zgodze. Na roznych plaszczyznach mozna okreslac te dwie sztuki walki i zadna nie bedzie we wszystkim gorowac. Chodzi to o wykorzystanie praktyczne, widowiskowosc, technika, szybkosc, mozliwosci tajow, a tkd'owcow, zdrowie, wytrzymalosc. Kazda sztuka walki jest inna, nie ma lepszych czy gorszych moga sie one jedynie uzupelniac jezeli ktos trenuje kilka. Tkd to glownie uderzenia noga na daleki zasieg, postawa olimpijska i te sprawy, a MT to bardziej boks bliski dystans i umiejetnosc dzialania w kazdych warunkach, bardziej przypominajace walki w klatce. TKD chyba nie ma w Wieluniu, a MT jest, wiec nawet nie mam co sie zastanawiac, bo inne sztuki walki to mnie raczej nie interesuja, no moze mma.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum