2- fajne, ale przepalone, mam na myśli oczywiście słońce,
5- najbardziej mi się podoba
Wysłany: 2005-09-21, 08:32
ywis napisał/a:
Paweł, jak by to Ferbik powiedział odnośnie dwóch ostatnich zdjęć... ABERACJE ... i Ja twierdze to samo, wyszły strasznie
Oj zaloze sie z Tobą Ywis , ze Ferbik by nic nie powiedzial o aberacji
Pomyliles pojecia, to co widzisz to nie aberacja tylko to szum pochodzących z fotoczułej matrycy. Niestety, to wiekszy lub mniejszy ból aparatów cyfrowych. Ma to kazdy aparat kompaktowy cyfrowy i to nawet przy nie wielkim juz ISO, maja to tez lustrzanki cyfrowe ale tutaj to ISO zeby szumy byly tak widoczne jak na kompakcie ISO musi byc wielokrotnie wieksze. Dlatego tak z Ferbikiem promujemy lustrzanki cyfrowe
A co do zdjecia nr 2, Jaro to ja cie poprosze o zrobienie zdjecia w takich warunkach, czyli z ciemnym tlem z przodu i ze sloncem w ob. na wprost bez przepalenia Zalozymy sie ze Ci sie nie uda?
Nie przecze, ja tylko wyraziłem swoją opinię, nie powiedziałem, że się da zrobić bez przepaleń.
Podsumowywując, i tak dobrze wyszło.
Wysłany: 2005-09-21, 10:15
Blink napisał/a:
Pomyliles pojecia, to co widzisz to nie aberacja tylko to szum pochodzących z fotoczułej matrycy.
No dobra... w końcu jestem amatorem
BTW, czy tak czy tak, nie wyszły te zdjęcia kompletnie oczywiścnie mowa o dwóch ostatnich, reszta jest ok
Blink [Usunięty]
Wysłany: 2005-09-21, 11:19
ywis napisał/a:
Tak jak my wszyscy bez wyjatku.
ywis [Usunięty]
Wysłany: 2005-09-21, 15:01
Cytat:
ywis napisał/a:
Tak jak my wszyscy bez wyjatku.
Ale "ja" mniej zaawansowanym, wręcz przeciwnie, w ogóle. Po prostu zaczynam się bawić tym dopiero, dlatego mogło się zdarzyć
Paweł [Usunięty]
Wysłany: 2005-09-21, 15:02
przy ostatnim zdjeciu bawilem sie troche w Microsoft photo editor, mozliwe ze jeszce bardziej pogorszyłem. a apropo tej "aberacji"- co znaczy ten termin ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum