Też z chęcią obejrzę ten film.
Póki co po zwiastunach mogę stwierdzić, że to naprawdę dobra i godna zobaczenia produkcja. Zresztą samo imię i nazwisko - Andrzej Wajda, gwarantuje, że film raczej nie jest na niskim poziomie.
Niestety w Wieluniu rzeczywiście mogą dość późno to pokazać...
Pomógł: 19 razy Wiek: 51 Dołączył: 24 Mar 2006 Posty: 1096 Piwa: 23/18 Skąd: Wieluń, now Łodź :(
Wysłany: 2007-09-20, 17:41
a może wybrać się razem do kina, forumowo??
co?
pytanie tylko gdzie - bo jak w Wieluniu, to pewnie nie dam rady, ale jak by to zrobić w jakimś porządniejszym kinie w Łodzi, to mógłbym zarezerwować bilety a potem oprowadzić wycieczkę
pytanie tylko gdzie - bo jak w Wieluniu, to pewnie nie dam rady, ale jak by to zrobić w jakimś porządniejszym kinie w Łodzi, to mógłbym zarezerwować bilety a potem oprowadzić wycieczkę
Niezła myśl Grzesiu, ale znając życie to będzie tak jak z tym Brochowem
Ale gdyby w Wieluniu leciał to można by zorganizować forumowe wyjście do kina
_________________ Wszystko o czym marze jest albo nielegalne, albo nieetyczne, albo strasznie tuczące...
Pomógł: 15 razy Wiek: 71 Dołączył: 24 Sie 2006 Posty: 626 Otrzymał 10 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-09-21, 12:45
Coś ten film za bardzo przypomina mi "Sól ziemi czarnej" Kutza, czyli klasyczny polityczny (i na czasie) "produkcyjniak" jakby celowo zrobiony na zamówienie przed wyborami pod potrzeby PiS. Za moich młodych czasów takim filmem było Westerplatte. Całe szkoły do kina, w przedszkolach wizyty wojskowych i było wtedy nie było Radia M.
Forumowicze: akcja wyborcza idzie cacy dla Pis-u. Film powinien być rozpowszechniony po wyborach.
Pomógł: 4 razy Wiek: 34 Dołączył: 05 Maj 2007 Posty: 743 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-09-21, 18:56
alef napisał/a:
akcja wyborcza idzie cacy dla Pis-u. Film powinien być rozpowszechniony po wyborach.
na 100% premiera filmu nie jest powiązana z kampanią wyborczą, a już na pewno intencją takiego mistrza jak Andrzej Wajda nie byłaby pomoc tym filmem jakiejkolwiek partii politycznej, tym bardziej PiSowi (Wajda był kiedyś członkiem UW). nie szukajmy wiecznie teorii spiskowych ok?
celowo zrobiony na zamówienie przed wyborami pod potrzeby PiS
Dla mnie "Katyń" to film o strasznej tragedii, która rozegrała się w tamtym miejscu.
Kiedy pierwszy raz dowiedziałam się o zbrodni katyńskiej(oglądając film dokumentalny) byłam przerażona. Okrucieństwo, jakiego dokonało NKWD to masowe morderstwo, o którym chociażby ku pamięci zabitych zapominać nie powinno się.
Tak też z chęcią zobaczę tą produkcję.
I nie mieszam obecnych wydarzeń mających miejsce na scenie politycznej, z tym dziełem Andrzeja Wajdy. Kojarzenie filmu "Katyń" z kampanią wyborczą wydaje mi się niezbyt trafne...
Ale w końcu każdy może mieć swoje zdanie.
I nie mieszam obecnych wydarzeń mających miejsce na scenie politycznej, z tym dziełem Andrzeja Wajdy. Kojarzenie filmu "Katyń" z kampanią wyborczą wydaje mi się niezbyt trafne...
Ja również nie widzę żadnego powiązania... Mam nadzieję, że z tego filmu dowiem się więcej o zbrodni katyńskiej niż z lekcji historii
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum