Wysłany: 2007-09-25, 06:57 Pianki, żele, kremy,woski do włosów
Hej dziewczyny!
Co używacie do układania włosów?? Ja nie mogę sobie poradzić z końcówkami włosów, takie niesforne czasami są. Co najlepiej użyć aby się dobrze układały.
Koleżanka mi poleciła wosk do włosów, ale słyszałam ze są też jakieś kremy
Może coś poradzicie
_________________ Wszystko o czym marze jest albo nielegalne, albo nieetyczne, albo strasznie tuczące...
Koleżanka mi poleciła wosk do włosów, ale słyszałam ze są też jakieś kremy
wosk bardzo przetłuszcza włosy i ja go osobiście nie lubię, choć podobno trzeba trochę czasu żeby się włosy przystosowały. nie używam też żadnych kremów i żeli bo mi to nie potrzebne, w mokre włosy wcieram piankę i zostawiam (nigdy nie susze włosów suszarką) jak wyschną same to włosy sie super skręcą i nic nie muszę przy nich robić, a jeżeli chodzi np. o prostowanie to mam specjalny płyn od fryzjera, który zapobiega wysuszaniu i paleniu się włosów i dodatkowo wspomaga prostowanie.
Ja swoje włosy układam suszarko-lokówką,gdyż inaczej mam siano na głowie
Ale czasem końcówki ułożą się tak jakbym sobie tego nie życzyła i nie wiem jak sobie z nimi poradzić
_________________ Wszystko o czym marze jest albo nielegalne, albo nieetyczne, albo strasznie tuczące...
Pomogła: 8 razy Wiek: 35 Dołączyła: 08 Gru 2006 Posty: 727 Skąd: z 1038:D
Wysłany: 2007-09-25, 23:42
ja podobnie pianka w mokre włosy... później na wyprostowane trochę lakieru i tyle;)
wosku używałam ale tak jak Basia mówiła- przetłuszcza włosy.
Guma do włosów..też jest całkiem fajna;)
jeżeli chodzi np. o prostowanie to mam specjalny płyn od fryzjera, który zapobiega wysuszaniu i paleniu się włosów i dodatkowo wspomaga prostowanie.
Basiu co to za preparat?
Ja raz w tygodniu używam maski PANTI do regeneracji włosów. żadnych pianek, żeli. Niestety zazwyczaj nie mam czasu, żeby włosy schły same ot tak, dlatego używam suszarki. No i konieczna jest wizyta u fryzjera min co 3 miesiące, żeby podciąć końcówki.
Syla W trakcie przeprowadzki do Wielunia SuperStar
Wy prostujecie włosy, a ja chciałabym, żeby chociaż końcówki czasem odrobinkę się zakręciły a tu nic, włosy proste jak druty...
Jak zapewne część forumowiczów wie nie cierpię chodzić w rozpuszczonych włosach. Polecam więc lakier Taft i tak jak Dominika wspomniała regularne wizyty u fryzjera, m.in. podcięcie końcówek, a reszta wedle uznania
Oczywiście nie wspomniałam o odpowiednich dla każdego rodzaju włosa szamponach, odżywkach i płynach, bo to dla mnie rzecz oczywista
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum