Pomógł: 15 razy Wiek: 71 Dołączył: 24 Sie 2006 Posty: 626 Otrzymał 10 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-10-03, 20:11
Moja mama (wielokrotna już babcia i nawet pra...) po wytłumaczeniu jej co oznacza moherowa beretka dokonała uroczystego spalenia takowej na resztkach węgla grilowego w obecności całego balującego towarzystwa (ok. 20 człowieka). Mimo 76 lat to jednak rozsądna kobieta i zadbam aby na wybory poszła. O wybór się nie boję, zagłosuje rozsądnie.
Zastanawiam się na kogo będzie głosować moja babcia, nie rozumiem dlaczego miałaby nie mieć swojego głosu i swojego zdania, niech głosuje tak jak uważa. Każdy ma prawo głosu i nie możemy niczego innym narzucać, nawet słuchaczkom R. Maryja, bo te kobiety chcą po prostu żyć w spokoju i w miarę godnie, bo tyle już przeżyły, że na pewno wiedzą co jest dla nich dobre. Każdy ma swoje priorytety
Ferbik napisał/a:
To też do działu humor się nadaje
Dlaczego za każdym razem krytykujesz PiS i poglądy innych na ten temat, pozwól mieć innym swoje zdanie...
Dlaczego za każdym razem krytykujesz PiS i poglądy innych na ten temat, pozwól mieć innym swoje zdanie...
Przecież pozwalam. Dostałaś ostrzeżenie za to, że jesteś zwolenniczką PiSu? Nie. Więc nie wiem o co się rzucasz. Tak samo mam prawo do krytyki jak i Ty.
Poczytaj moje posty powyżej, to zobaczysz, że ten cały temat jest dla mnie humorystyczny.
Premier Jarosław Kaczyński, przywołując popularny w ostatnich dniach tekst "schowaj babci dowód", powiedział, że ci którzy szerzą tego rodzaju żarty, podnoszą rękę na naród polski.
- Mówi się o "moherach", teraz krąży ten dowcip o tym, żeby babci porwać beret przed wyborami. Ci którzy to mówią, ci którzy szerzą tego rodzaju bardzo niedobre i bardzo głupie żarty, podnoszą rękę na was, ale podnoszą też rękę na cały naród polski - mówił J. Kaczyński podczas środowego wiecu w Łapach.
To nawiązanie do rozsyłanego przez e-maile i sms-y tekstu: "Idą wybory. Trzeba uratować ten kraj. Dlatego powstała akcja »schowaj babci dowód«. Podaj dalej. Ratuj Polskę!"
- Drwią sobie z naszego narodu, kpią z jego tradycji, drwią z tego co jest w nim tak naprawdę najlepsze. Drwią, bo nas nie lubią, a często nawet nienawidzą, bo chcieliby, żeby rządzili tacy sami jak oni - podkreślił szef rządu
Się chłopina przejął... współczuję braku poczucia humoru
A każdy by chciał, żeby rządził ktoś podobny do niego - w sensie poglądów.
Rozumiem, że Ci, którzy drwią rzekomo z narodu i tradycji hodowli moheru nie należą do tegoż narodu. Co jest najlepszego w babciach słuchających RM i pałających nienawiścią do Żydów, wyzywających TVN od masońskiej telewizji, gnojących Jurka Owsiaka itp.? Chyba dla Jarka, że idą po jego myśli.
Czytaj uważnie co napisałem. Pomiędzy wyborem świadomym, a sterowanym radiem jest duża różnica.
Czy to nie sąd jest od orzekania pozbawiania praw publicznych i obywatelskich?
cogito napisał/a:
Natomiast wykorzystywanie przekonań religijnych do celów politycznych powinno być zabronione i surowo karane.
Czy możesz przytoczyć przykład prawa w krajach demokratycznych takich przepisów?
Bo ja mogę podać przykłady: Chin, Kuby, Wietnamu, Algierii a wcześniej Związku Radzieckiego, w którym proponowane przez Ciebie regulacje występowały, bądź występują.
Czy to są kraje z Twojej bajki?
zigi: Gratuluję pierwszy post, a krótko, zwięźle i na temat!
Cytat:
- Dlaczego za każdym razem krytykujesz PiS i poglądy innych na ten temat, pozwól mieć innym swoje zdanie...
[...]
- Dostałaś ostrzeżenie za to, że jesteś zwolenniczką PiSu? Nie.
No to masz szczęście. Ja już dostałem 2 za swoje poglądy!
[ Dodano: 2007-10-03, 23:49 ]
Cytat:
Rozumiem, że Ci, którzy drwią ... z chodowli moheru nie należą do tegoż narodu.
Pomógł: 1 raz Wiek: 54 Dołączył: 15 Cze 2006 Posty: 503 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-10-04, 07:21
Jak było "...spieprzaj dziadu" - to było w porządku. Żadnej obrazy, nikt ręki na naród polski nie podnosił, nie było drwienia z narodu i robienia kpin.
"Schowaj babci dowód" w porównaniu z tym to niewinny żart.
Kawał - kto tego nie rozumie powinien sam swój dowód schować.
Dokładnie
Zygmunt ale ja nie napisałem, że uważam iż Ci, którzy drwią rzekomo z narodu i tradycji hodowli moheru nie należą do tegoż narodu.
To było pytanie retoryczne.
Ludwik Dorn chyba powinien to zrobić
Cytat:
Dorn: "Zabierz babci dowód" to chamstwo
Marszałek Sejmu Ludwik Dorn nazwał "chamstwem" akcję wysyłania SMS-ów o treści "Idą wybory. Uratuj kraj. Zabierz babci dowód". Wczoraj tę akcję ostro potępił premier Jarosław Kaczyński.
Marszałek Sejmu powiedział w Sygnałach Dnia w Programie Pierwszym Polskiego Radia, że taka - jak się wyraził - "ekspansja luzackiego chamstwa w stylu młodzieżowym" jest czymś niepokojącym, zwłaszcza jeżeli staje się tematem debaty publicznej.
Dodał, że nie dotyczy to tylko młodzieży, gdyż tego typu styl przejmują wszystkie grupy wiekowe. Ludwik Dorn uważa, że za tym żartem stoi pogarda dla ludzi starszych. Marszałek wyraził przy tym zaniepokojenie, że inni politycy nie potępili tego "żartu".
źródło:onet.pl
_________________ Wszystko o czym marze jest albo nielegalne, albo nieetyczne, albo strasznie tuczące...
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2007-10-04, 11:53
Ja z uporem maniaka, twierdzę że my, społeczność polska, to taka jakaś dziwna nacja jesteśmy, dlaczego?
Ano, wystarczy jedna linijka głupiego tekstu, a my już robimy istne „trzęsienie ziemi”, zamiast przemilczeć sprawę, która jest beznadziejna w samej formie i treści, stworzona przez malutką grupkę, niecałkiem odpowiedzialnych, a pełnych humoru ludzi.
Jednym słowem, dajemy nabierać się na „banialuki”, i marnujemy swój cenny czas na nie, a sprawy naprawdę ważne uciekają bezpowrotnie.
Tak jest w całej Polsce, i tu na tym forum również .
Miłej dyskusji życzę i pozdrawiam .
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum