Pomógł: 12 razy Dołączył: 15 Lis 2005 Posty: 883 Piwa: 12/4 Skąd: Planeta Ziemia
Wysłany: 2007-10-04, 14:51
Akurat nie marnuję swojego cennego czasu. W końcu, będąc emerytem, mam go dużo. Nie utożsamiam się z grupą moherową., raczej stoję po przeciwnej stronie. Samodzielnie myślę.
I może dlatego odpowiem Zygmuntowi Staremu na Jego zaczepkę. Tak to odebrałem.
Otóż wyraźnie napisałem, żebyś czytał uważnie i ze zrozumieniem.
Nie zmienię tego, co napisałem. Nawet powtórzę, że wykorzystywanie przekonań religijnych do celów politycznych powinno być zabronione i surowo karane.
Atak z 11 września na WTC też miał podłoże polityczne.
Ponadto Kodeks Karnym przewiduje coś takiego, jak żerowanie na czyjejś nieświadomości i nazywa to oszustwem.
cogito:
Czy aby Ci się polityka, z terroryzmem nie pomyliła?
Czy Ty naprawdę uważasz, ze grupy religijne nie mają prawa do osiągania swoich celów politycznych?
Czy to nie jest żadna dyskryminacja?
Może powiesz to samo w Izraelu, albo w Algierii?
Chyba, że już na tyle jesteś oświecony, że uważasz każdą religię za działalność przeciw prawu.
Nie wiem czy dość dobrze się wyraziłem, bo mam mały moherowy rozumek, a Pan administrator kasuje mi moje posty za
gregg:
Gratuluję Ci dobrego humoru. I trochę Ci zazdroszczę...
Chciałbym Cię poinformować, że mój post na tym topicu kiedy chciałem się tylko uśmiechnąć, został przez administratora usunięty, ze względu na:
Cytat:
Niski poziom intelektualny...
Próbowałem w regulaminie znaleźć powody, dla których to uczyniono i znalazłem tylko:
Cytat:
§ 2
1) Należy stosować się do zaleceń zawartych w regulaminie forum, a w szczególności:
b) treść wątku dostosować do tematyki działu Forum,
7) ...Osoby które będą sobie nabijać licznik konta, wpisując za każdym razem bzdurne teksty lub same emotikony będą usuwane z forum. ...
Myślę, że ani to, ani tamto nie miało zastosowania do mojego postu, ale zawsze jest wyjście...
Cytat:
Administracja Forum nie ma obowiązku tłumaczenia się innym użytkownikom Forum z podejmowanych przez siebie decyzji.
7) Administrator ma 'zawsze' rację
Dlatego, zamiast się razem z Tobą roześmiać, pozwól, że się nad sobą poużalam...
A teza, jak teza, może w tym przypadku BAAARDZO naciągana, a może jednak nie... (cogito)
Gdyby ten temat był w dziale humor, to sądzę, że i mi pozwolono by się pośmiać...
Ostatnio zmieniony przez Zygmunt Stary 2007-10-04, 19:08, w całości zmieniany 2 razy
Zygmunt Stary, ja usunąłem Twojego posta odnosząc się do wcześniejszych Twoich wypowiedzi, których forum nie odebrało jako żart, czy jak Ty to tam nazywasz. Jesteś zmienny jak wiatr Zastanów się, czy to dla Ciebie powaga sytuacji, czy żart bo wprowadzasz zamieszanie.
"Uratuj Polskę. Zabierz wnuczkowi paszport!" - to nowa akcja, która pojawiła się w Internecie. Ma być odpowiedzią babć na rozpoczętą kilka tygodni temu akcję "Uratuj Polskę. Zabierz babci dowód".
Kilka tygodni temu rozpoczęła się mailowo-smsowa akcja "Uratuj Polskę. Zabierz babci dowód". Naśmiewała się ona ze starszych wyborców, który w większości głosują na PiS i aktywizowała młodych, by udaremnili takowe działania. Błyskawicznie zyskała tysiące zwolenników wśród polskich internautów, wysyłających sobie hasło za pomocą poczty elektronicznej i telefonów komórkowych. Niemniej spotkała się z krytyką niektórych publicystów, a nawet premiera. Użyto mocnych słów m.in., że to zamach na demokrację i nawoływanie do odbierania konstytucyjnego prawa do głosowania.
Teraz spotykamy się z kontrakcją. Skrzynki mailowe zalała wiadomość "Najpierw była akcja: >>Uratuj Polskę. Zabierz babci dowód!<<. Niby wszystko ucichło i babcie nie poszły na wojnę z wnuczkami ale jednak nie do końca! Niedawno jednak usłyszałem, że babcie w odwecie za >>dowód<< już wystartowały ze swoją autorską akcją: >>Uratuj Polskę. Zabierz wnuczkowi paszport!<<. Ich autorska akcja pod hasłem >>Uratuj Polskę. Zabierz wnuczkowi państwo!<< odwołuje się do młodych, wyjeżdżających z kraju by szukać lepszego jutra w Anglii czy Irlandii".
Czy to kontrakcja babć? Czy akcja okaże się równie popularna? - tego jeszcze nie wiemy. Jedno jest pewne. Niezależnie od zabrania bądź niezabrania wnuczkowi paszportu jest ona częściowo skazana na niepowodzenie. Do krajów Unii Europjskiej i tak można podróżować na dowód osobisty.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum