Najgorsze jest to że ja tam mam rodzinę i wielu znajomych, którzy z pewnością na SO głosowali. Ale cóż, dobrze że Leppera i Giertycha nie ma w sejmie, choć szkoda że ludzie z UPR się nie dostali.
hiszpan, pierdoły piszesz... zerknij na gminy dokoła Wielunia i wtedy mi zarzucaj, że piszę nieprawdę. Przestudiowałem wszystkie gminy w naszym powiecie i w ogromnej większości zwyciężył PiS. Chyba, że nie rozróżniasz pojęcia gminy od powiatu.
Może w koncu przestaniecie obrażać innych przypominam z regulaminu
Cytat:
7) Wszystkie treści umieszczane na forum winny zachowywać ogólnie przyjęte zasady kultury i szacunku dla poglądów innych osób. Zabronione jest używanie wulgaryzmów, szykanowania i zwrotów obraźliwych. Jeśli masz pisać bzdury to lepiej nic nie pisz...
_________________ Żeby tak zarobić i się nie narobić;)
Ostatnio zmieniony przez maniekl 2007-10-22, 20:35, w całości zmieniany 1 raz
maniekl, najpierw naucz się poprawnie cytować, później wytykaj komuś błędy.
Jeśli widzisz tam gdzieś epitety, którymi obraziłem kogokolwiek, to współczuję. Wyrażam tylko swoje zdanie, że dobrze że PiS nie wygrał.
Poza tym masz już jedno ostrzeżenie, więc nie rzucałbym się bezpodstawnie na Twoim miejscu.
Znajdź pojęcie słowa zaścianek, wtedy mi coś zarzucaj.
...zgoda red w gminie Wieluń i Polsce najlepsze wyniki osiągnęła PO,
ale w powiecie wieluńskim PiS...
To prawda - masz rację.
Tak sobie przeglądam prawie oficjalne wyniki wyborów w okregu sieradzkim i co widzę:
Do senatu prawdopodobnie weszła następująca trójka:
Przemysław Błaszczyk - PIS - 31,3%
Andrzej Owczarek - PO - 28,4%
Marek Trzciński - PO - 26,3%
Jak widać 2-1 dla PO ale PIS walczył dzielnie.
Do sejmu podział 12 mandatów jest następujący:
PIS - 5 (pewnie Zalewski, Matuszewski, Woźniak, być może jest tu Wojciech Zarzycki)
PO - 4 (pewnie Andrzej Biernat, może Cezary Tomczyk)
PSL - 2 (pewnie Olas i Łuczak)
LID - 1 (zapewne Anita Błochowiak)
I to by chyba było na tyle. Co dalej pokaże czas...
Podobno zwycięstwo PO to szybki powrót Polaków z emigracji do ojczyzny (włg jednego ze spotów PO), dla mnie akurat to zjawisko które wcześniej czy później musiało nastąpić (jedyne niewiadome to : Kiedy? i W jakiej Skali?). Ja osobiście uważam iż akurat „repatryjacja” „nowej emigracji” ma niewiele wspólnego z tym „kto obecnie rządzi”.
Ważniejsze pytanie:
(ku….a funt już po 5,20) jak tak dalej pójdzie to 1 USD będzie równy 1 PLN więc POco ku...a wyjeżdżać??).
PO zgrabnie to wykorzystało podobnie na wyborców zadziałały hasła:
„Miasto głosuje na PO” (czytaj: jeśli nie czujesz się tzw. „wieśniakiem” głosuj na PO),
„Młodzi głosują na PO” (któż nie chciał by być młody),
„Wykształceni (czytaj: inteligentni głosują na PO) któż z nas nie czuje się …..itd
Za kampanię ode mnie celujący dla PO (choć szczerze nie głosowałem na Nich), jednak kampania, zrobiona wyśmienicie.
P.S. HISZPAN planujesz powrót, z powodu dojścia do władzy PO ????.
(ku….a funt już po 5,20) jak tak dalej pójdzie to 1 USD będzie równy 1 PLN więc POco ku...a wyjeżdżać??).
rok temu gdy wracałam z USA, 1 $ = 3,10
w tym roku wracam i ledwo 2,5
po co wyjeżdżać?- żeby zdobyć nowe doświadczenia, inne czynniki stały się drugorzędnymi. Choć to i tak kwestia spojrzenia.
Ja tak duży wynik PiS w naszej gminie tłumaczę jedynie tym, że nie wszyscy młodzi byli na miejscu. Choć mogę się mylić. Dowód mamy tu na forum, że niektórzy są zatwardziałymi zwolennikami PiS mimo młodego wieku w metryce.
po co wyjeżdżać?- żeby zdobyć nowe doświadczenia, inne czynniki stały się drugorzędnymi. Choć to i tak kwestia spojrzenia.
Ktoś kto nie popiera bezkrytycznie PO nie musi być od razu tzw PiSowcem i odwrotnie, staram się jedynie rzetelnie docenić (i ocenić ) kampanie PO więc proszę nie wyciągaj pochopnych wniosków .
P.S. Zdanie wyrwane z kontekstu zawsze niestey zatraca sens....
Ktoś kto nie popiera bezkrytycznie PO nie musi być tzw PiSowcem i odwrotnie
Nigdzie tego nie napisałam. Nic nie jest regułą. Głosując widziałam, że osoba w moim wieku wybrała przedstawiciela PiS.
W żadnym też momencie nie miałam zamiaru atakować Cię. Ja również oceniam tą kampanię wyborczą- KAŻDY ma prawo do tego.
maniekl:
Mówienie na moje wywody: przez "jaśnie oświeconych" i "trzeźwo myślących":
ciemnogród, czy zaściankowe myślenie przynosi mi raczej chlubę, niz powód do wstydu.
Nieraz juz postępowcy pakowali innych w potężne bagno, z którego musiał ich ciemnogród ratować.
Dlatego uważam, że nie można oczekiwać zmiany postępowania od kogoś, kto nie ma pojęcia, że błądzi.
Nie dziwię się, że ludzie, którzy zawiedli się na Samoobronie słusznie wybrali PiS, czy wrócili do PSL-u. Nie dziwię się też wszystkim tym, którzy głosowali wcześniej na LPR, ale nie mogąc znieść sposobu działania Romana Giertycha, głosowali w tych wyborach na PiS.
Platforma już czuje na sobie ciężar odpowiedzialności, a Tusk nie do końca jest przekonany, czy udźwignie ciężar rządów. Jest jeszcze w PO Zdrojewski, którego szanuję. Ale sądzę, że wielu wybitnych postaci tam nie ma. Nie sądzę, że Radek Sikorski stanie się nagle dobrym ministrem, a Borusewicz utrzyma autorytet, jako marszałek Senatu RP.
Pomógł: 59 razy Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3155 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-10-23, 00:00
Tych wyborów wcale nie wygrało PO. To było referendum które miało odpowiedzieć na pytanie "Czy odsunąć PIS od władzy?". Zwolennicy PISu powinni sobie zadać pytanie w jaki sposób ich ugrupowanie zraziło do siebie tak dużą część społeczeństwa.
Co do emigracji zarobkowej to oczywiste że zdecydowana większość wróci. Przecież za pieniądze które tam zarabiają nigdy nie będą w stanie kupić czy wynająć całego mieszkania i żyć na poziomie "europejskim".
Czytam wypowiedzi niektórych osób i naprawdę jestem pod wrażeniem waszej wiary w możliwości rządu. Żaden rząd nie zapewni wam podwyżek. Dopóki będziesz chciał pracować za 1000zł to tyle będziesz zarabiał.
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 1504 Piwa: 17/150 Skąd: z północy
Wysłany: 2007-10-23, 09:58
1
Ferbik napisał/a:
To się rolnicy dali nabrać na tanie chwyty PiS... widać jaka grupa społeczna popierała w tym momencie PiS.
"Ferbik, rolnicy to glosowali na PSL, a zwolennicy PiS-u w naszym powiecie mieszkaja przede wszystkim w... WIELUNIU"
2
Ferbik napisał/a:
hiszpan, pierdoły piszesz... zerknij na gminy dokoła Wielunia i wtedy mi zarzucaj, że piszę nieprawdę. Przestudiowałem wszystkie gminy w naszym powiecie i w ogromnej większości zwyciężył PiS. Chyba, że nie rozróżniasz pojęcia gminy od powiatu.
Zgoda, zwyciezyl PiS, ale nie tylko rolnicy glosowali na nich. Najwiecej zwolennikow tej partii w naszym powiecie mieszka w Wieluniu, gdzie rolnikow jest malo, albo nie ma wcale Odnioslem sie tylko do tej kwestii, a Ty sie od razu denerwujesz i najezdzasz na mnie. Nigdzie nie napisalem, ze piszesz nieprawde.
stefan_pol napisał/a:
P.S. HISZPAN planujesz powrót, z powodu dojścia do władzy PO ????.
Dojscie do wladzy PO w zadnym stopniu nie wplynie na decyzje emigrantow odnosnie powrotu do kraju. Place nie wzrosna do sredniej europejskiej. Ceny wszystkiego ida w gore. Do czego wracac? Do PO? Do Tuska? Do ich obietnic?
stefan_pol napisał/a:
Ważniejsze pytanie:(ku….a funt już po 5,20) jak tak dalej pójdzie to 1 USD będzie równy 1 PLN więc POco ku...a wyjeżdżać??).
Nie wszyscy inwestuja w Polsce pieniadze zarobione za granica i te dane sa dla nich malo wazne. Ci co maja zamiar kiedys wrocic do Polski, tak naprawde nie maja jeszcze sprecyzowanej daty, wiec takze dla nich powyzsze liczniki, sa malo istotne. Ale nawet, gdyby brac je pod uwage to czy to jest cos strasznego? Funt po 5 zlotych. Najnizsza krajowa w Anglii £5.50/h. Dziennie kazdy zarabia minimum 220 zlotych. TO ZLE
Administrator napisał/a:
Tych wyborów wcale nie wygrało PO. To było referendum które miało odpowiedzieć na pytanie "Czy odsunąć PIS od władzy?". Zwolennicy PISu powinni sobie zadać pytanie w jaki sposób ich ugrupowanie zraziło do siebie tak dużą część społeczeństwa.
W tym punkcie mamy podobny poglad. Czytalem opisy na gg. Duzo osob miala napisane cos w stylu: "Glosuj na kogokolwiek, tylko nie na PiS." Pisalem wczesniej. Nadzieja kierowala sie tymi osobami. Mysleli, ze jesli jest zle to trzeba to zmienic. Tylko niekt nie rozwazal kwestii, czy naprawde nie moze byc gorzej... a moze byc. I nie zycze tego nikomu w tym sobie, ale rozum mowi, ze prawdopodobnie tak wlasnie bedzie.
Administrator napisał/a:
Co do emigracji zarobkowej to oczywiste że zdecydowana większość wróci. Przecież za pieniądze które tam zarabiają nigdy nie będą w stanie kupić czy wynająć całego mieszkania i żyć na poziomie "europejskim".
Nie masz racji Zdecydowana wiekszosc? HAHAHA. Wroca osoby, ktore nie maja szans na lepsze zycie zagranica. Nie maja szans rozwoju. A sa tutaj takie osoby. Bo wiadomo, ze nie wyjechaly tylko same inteligenciki i osoby o twardym charakterze, ale tez osoby bez wykrztalcenia i samozaparcia. Zagranica trzeba byc silnym czlowiekiem. Inaczej psychika padnie i bedziesz wracal do Polski z niczym. Ilez to przykladow mozemy podac..? Prawda?
Administratorze piszesz nieprawde. Ja i moja dziewczyna wynajmujemy apartament z dwoma pokojami, salonem, lazienka i kuchnia i zyjemy na poziomie europejskim. I wiesz co. Pracujemy za najnizsza stawke.
Dla wszystkich forumowiczow, ktorzy mysla, ze emigranci zaczna wracac. MAM DLA WAS PROPOZYCJE PRACY W ANGLII (praca na poczatku przez agencje, pakowanie czegos tam w fabryce, 5 minut z pracy do domu). Placa £5.50/h. Mieszkanie £50 tygodniowo w bardzo dobrych warunkach. Angielski komunikatywny. Ktos chetny? Piszcie na PRIVA.
wykształcenia
red
Ostatnio zmieniony przez red 2007-10-23, 10:14, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum