Witam,
Czy wam tez net z tepsy w ostatnich tygodniach sie (słowo wymoderowano)? Szczególnie wieczorami tak do 22 pingi do 400, pakiety miedzy hostami pogubione do 75%, a transfer spada do 10%.
Wie ktos czy cos z tym robia (zmiana jakiejś infrastruktury) bo widać ze im sie wszystko pozapychalo.
pzdr
Wczoraj miałem też miałem ten problem. Jeśli chodzi o nieco dłuższy czas, to od września zanotowałem kilkanaście razy taki spadek transferu w 'godzinach szczytu'.
Pomógł: 59 razy Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3155 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-11-03, 22:56
Zima się zbliża więc zapewne z netem będzie coraz gorzej. Czym gorsza pogoda tym więcej ludzi w internecie...
hajen W trakcie przeprowadzki do Wielunia 4x2+8x1x1+2+1
Pomógł: 27 razy Wiek: 35 Dołączył: 17 Mar 2007 Posty: 1451 Piwa: 29/26 Skąd: Wieluń/Warszawa
Wysłany: 2007-11-04, 12:30
^^ A ja rozwiazalem umowe i mam internet jeszcze z tepsy. Pingi po 400, czasami wolalbym, zeby odcieli, bo mnie to irytuje. Ale i tak nie zapomna o mnie i pewnie jutro bedzie kabelek przeciety ;p
Wysłany: 2007-11-04, 14:48
hajenleet napisał/a:
^^ A ja rozwiazalem umowe i mam internet jeszcze z tepsy. Pingi po 400, czasami wolalbym, zeby odcieli, bo mnie to irytuje. Ale i tak nie zapomna o mnie i pewnie jutro bedzie kabelek przeciety ;p
to zostaniesz bez net? Tu (Wieluń) nie ma praktycznie innego wyboru.
hajen W trakcie przeprowadzki do Wielunia 4x2+8x1x1+2+1
Pomógł: 27 razy Wiek: 35 Dołączył: 17 Mar 2007 Posty: 1451 Piwa: 29/26 Skąd: Wieluń/Warszawa
Szybciej ostatnio przejdę na drugi koniec miasta niż tam wiadomość na neo dotrze. Transfery straszne... być może spowodowane jest to tym, że siedzą dzieci neostrady, bo mają długi weekend. Zobaczymy od poniedziałku, czy się coś poprawi.
Wysłany: 2007-11-04, 21:27
Właśnie problem w tym, ze to chyba nie jest do końca wina długiego weekendu. Mi net wali sie od jakiś 3-4 msc w godz od ~16 i jak nożem uciął o 22 wracał do normy. Reklamowałem, ale przysłali jakiegoś "Pana Henia", który stwierdził ze miedzy mną a central jest ok, a problem zaczyna sie na wyjściu z Wielunia (jak i z większości miast), wiec reklamacje uznali za niezasadna. Pomyślałem, przebolej, odczekam aż sprzęt zmienią (Pan Heniu mówił ze mają już na to zlecenie) i bedzie ok. A tu kibel. Od kilku dni pingi, a co za tym idzie możliwość pogrania w CSa ( ) wraca po 23.
No nic. "Poreklamuje" znowu, może z rachunku zjadą.
pzdr
knyklu, możesz sobie reklamować. Chodzi? Chodzi! Nie zrywa połączenia z serwerem? Nie zrywa! Usłyszysz: my nie mamy obowiązku Panu zagwarantować transferu. Proszę spojrzeć w umowę. Mo-no-pol na prowincji.
Wysłany: 2007-11-04, 22:00
Ferbik, ja wiem, ze neo np 1024 jest _do_ 1024, wiem, że nie musza gwarantowac transferu, bo taki net z tepsy (z gwarantowanym transferem) kosztuje 1500/msc. Chodzi generalnie o to, ze po kilkukrotnym złożeniu reklamacji oni porostu jednorazowo obcinają np o polowe oplate abonamentowa (to juz jest sprawdzone).
Chodzi generalnie o to, ze po kilkukrotnym złożeniu reklamacji oni porostu jednorazowo obcinają np o polowe oplate abonamentowa (to juz jest sprawdzone).
Składałem reklamacje odnośnie tragicznego transferu. Niejednokrotnie. Każda została odrzucona. Regulamin. Nie mają prawa reklamować Twojej prędkości. Co innego, jeśli zrywa Ci połączenie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum