Wysłany: 2007-11-05, 17:04 Co PO dzisiaj spieprzyło?
Jak na uroczystą inauguracje nowego garnituru naszego Sejmu dosyć szybko posłowie PO zachowali się mówiąc delikatnie niekulturalnie podczas przemówienia posła PiS.Mam wrażenie że byli to ci sami którzy kibicowali Tuskowi podczas debaty z Kaczyńskim .To by bylo na tyle na inaugurację tego watku.
Nie podoba mi sie tytul wątku ale wpisuje sie w "poetykę" PISu (czyli "spieprzaj dziadu").
Niedlugo zwolennicy PIS wpisza w tym dziale informacje, że Tusk mial krzywo zawiazany krawat...
A mnie sie nie podobalo że Lech Kaczynski chyba jako jedyny nie wstal przy brawach dla prezydenta Wałęsy.
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2007-11-05, 18:55
Czyżby naprawdę była „powtórka z rozrywki”? Słucham tak właśnie, "kątem" ucha obrad Sejmu i jak na razie to przerwa za przerwą, a wszystko w miejscu stoi . A to już mi się mniej podoba, szczerze mówiąc .
Odnośnie wątku tematycznego, to są szczegóły, o których nie warto pisać, bo może się okazać że naprawdę braknie miejsca na tym i innych forach.
Cytat:
……posłowie PO zachowali się mówiąc delikatnie niekulturalnie podczas przemówienia posła PiS.
Cytat:
…. Lech Kaczynski chyba jako jedyny nie wstal przy brawach dla prezydenta Wałęsy.
No to mamy 1:1 i dajmy sobie spokój, bo to dziecinada, zostawmy sobie siłę na naprawdę ważne sprawy .
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Pomógł: 46 razy Wiek: 44 Dołączył: 02 Sie 2006 Posty: 3905 Piwa: 79/18 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-11-05, 21:51
red napisał/a:
A mnie sie nie podobalo że Lech Kaczynski chyba jako jedyny nie wstal przy brawach dla prezydenta Wałęsy.
Zdaje się że to Jarosław Kaczyński nie wstał - przynajmniej to jest najbardziej komentowane. Być może prezydent też nie wstał, ale o tym nic mi nie wiadomo... Ale nawet jeśli nie wstał, to jakoś specjalnie mnie to nie razi.
I muszę przyznać, że nie spodziewałem się po Ludwiku Dornie, że nie pogratuluje nowo wybranemu marszałkowi zwycięstwa w wyborach. Tym bardziej, że siedział tuż, tuż. Wystarczyło wstać, podać rękę, pogratulować. Rozumiem że nie klaskali, że nie wstali, ale samemu Dornowi wypadało jednak zrobić ten gest... Szkoda.
Ogólnie Sejm nie zapowiada się ciekawie. Już pierwsze głosowanie nad wnioskiem Kuchcińskiego pokazało, że PO i PSL łatwego życia mieć nie będą, no chyba że dojdzie do rozłamu w PiSie, w co jednak osobiście wątpię.
_________________ Ludzie dzielą się na tych, którzy lubią koty i na pokrzywdzonych przez los...
tomow, widzisz chłopcze... dopóki nie poznasz savoir-vivre, nie zrozumiesz, o co chodzi ludziom, którzy mają kulturę wrodzoną.
Czepianie się za brak podziękowań = czepianie się żądania przeprosin za nic przez Kaczyńskiego.
Polecam Ci "Poradnik dobrych manier" autorstwa Arantxa De Castro, lub "30 minut dla doskonałego stylu i taktu" autorstwa Brigitte Ruhleder. To tak na początek, żebyś mógł zrozumieć, o co chodzi tym wszystkim "krzykaczom", którzy mają pretensje odnośnie dziękówy i przeprosin
PS. Jak się wciągniesz, to podeślę jeszcze parę innych tytułów
Pomógł: 10 razy Wiek: 44 Dołączył: 21 Lip 2005 Posty: 1397 Otrzymał 5 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-11-07, 15:07
tomow napisał/a:
Co do Wałęsy to deż bym nie wstał. Człowiek skończony, skompromitowany, bez resztek honoru. Po prostu nikt.
Prosimy o więcej konkretów, mniej epitetów;-) Frustracja nie powinna być powodem do łamania dobrych obyczajów tego forum.
_________________ Art. 146, ust. 1: "Rada Ministrów prowadzi politykę wewnętrzną i zagraniczną
Rzeczypospolitej Polskiej."
Art. 133, ust. 3: "Prezydent Rzeczypospolitej w zakresie polityki
zagranicznej współdziała z Prezesem Rady Ministrów i właściwym ministrem."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum