Pomógł: 15 razy Dołączył: 19 Lip 2005 Posty: 1562 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: zewsząd
Wysłany: 2007-11-08, 20:40
Milunia, mozna to zrobic we własnym zakresie. Ja tak zrobiłem z nagraniami z ostanich wakacji. Wystarczy magnetowid, kaseta matka, PC z kartą przechwytującą wideo i nagrywarka DVD to takie proste
Pomógł: 7 razy Dołączył: 12 Mar 2006 Posty: 960 Piwa: 6/3 Skąd: Oklahoma Village
Wysłany: 2007-11-08, 22:52
Lesiu napisał/a:
Wystarczy magnetowid, kaseta matka, PC z kartą przechwytującą wideo i nagrywarka DVD to takie proste
Lesiu mówiąc kaseta matka masz na myśli kasetę z której zamierzamy przegrać film ? a ta karta przechwytująca wideo to karta telewizyjna ? i czy wystarczy zwykła nagrwarka DVD w PC-ie ?
Pytam bo chciał bym przegrać swoją studniówkę
Do tego wystarczy nagrywarka stacjonarna i zwykły magnetowid (rozumiem że masz kasetę "matkę" a jak nie to chociaz kamerę). Z magnetowidu (kamery) *odtważasz a na recorderze nagrywasz.
Pomógł: 15 razy Dołączył: 19 Lip 2005 Posty: 1562 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: zewsząd
Wysłany: 2007-11-12, 11:27
stanmarc napisał/a:
Lesiu mówiąc kaseta matka masz na myśli kasetę z której zamierzamy przegrać film ? a ta karta przechwytująca wideo to karta telewizyjna ? i czy wystarczy zwykła nagrwarka DVD w PC-ie ?
stanmarc, dokładnie tak, kaseta matka potrzebna jest tylko w przypadku posiadania kasety 8mm np. z kamery, ale jeżeli masz studniówke na VHS to podłączasz magentowid do karty np. telewizyjnej w PC. Dokonać obróbki tak jak MAR-COM, wspomniał i nagrać na płytke DVD, a póżniej sie cieszyć oglądaniem imprezki
Ostatnio zakupilem karte PCI FireWire. Na Allegro od 20zl i zgralem wszystkie materialy z kaset 8mm. Teraz przydalby sie jakis dobry (darmowy) program do obrobki video i troche wiecej czasu do upiekszania nagrania
_________________ To właśnie lęk przed porażką nie pozwolił mi podjąć wielkiego działania.
Dopiero dzisiaj stawiłem pierwsze kroki tam, gdzie powinienem je postawić przed 10 laty.
Ale jestem szczęśliwy, że nie czekałem kolejnych 20
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum