No to kilka moich fotek, takich które mi przyadły do gustu, nie wiem jak Wam, a Ferbikowi to wątpie, aby coś się spodobało, ale Ja amator jestem
Miejsce: Gaszyn
1.
2.
3.
4.
5.
6.
Sprzęt: Fuji S5500
[ Dodano: 2005-09-11, 22:18 ]
Przekroczony limita na serwerze interii, zdjęcia pokażą się za ok. 1h spowrotem
Ale masz (słowo wymoderowano) aberracje chlopie. Miedzy innymi na zdjeciach nr: 1, 3. No chyba, ze wyostrzales programem, to juz twoja wina a nie aparatu. Jesli chodzi o kadrowanie, kompozycje i technike zdjec to:
1 zdjecie - albo 1/3 kadru gory albo 1/3 dolu. Poza tym ok, tylko niebo jakies takie wyprane
2 zdjecie - wiecej gory przede wszystkim
3 zdjecie - aberracja psuje efekt. Szukaj kadrow bardziej nietypowych od tych oklepanych
4 zdjecie - las... co tu napisac...
5 zdjecie - sciagnij troche magenty. I tak jak wyzej, szukaj bardziej niekonwencjonalnych tematow
6 zdjecie - nie wyswietla sie
Powyzsza krytyka sluzy jedynie temu, zebys probowal sie rozwijac w tej pieknej dziedzinie jaka jest fotografia, szukal perspektyw takich, ktore inni odbieraja zupelnie zwyczajnie, pracowal nad technika, kadrem, a przede wszystkim pomyslem
Wysłany: 2005-09-11, 21:28
Mocne słowa. Wezmę je sobie głęboko do sercja. Jeśli chodzi o aberracje, to występują one dlatego iż zrobiłem wysotrzenie w PS-ie, a dwa obrabiam wszystko na LCD, a jak sam mówisz LCD się do tego nie nadaje kompletnie, zaś Ja innego monitora nie posiadam, no ale cóż
1 - jak z reklamy Windowsa, tylko kolory jakoś nie te...
2 - mi się podoba.
Reszta taka sobie, za dużo używasz przeróbek w PS-ie, sztuczno wyglądają te foty.
Wysłany: 2005-09-12, 09:35
No cóż, krytyka zawsze się przyda. Dopiero co zaczynam zabawe z fotografią No a dwa, to jak Ferbik mówi, na LCD nie da się obrabiać, a innego monitora w zanadrzu nie posiadam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum