R E K L A M A
P O R E K L A M I E

Wieluń - forum,adresy, informacje, reklama, kluby, restauracje, komunikacja, pkp, pks, ogłoszenia, praca,mapa, firmy, radio

Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia Strona Główna Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: Administrator
2007-11-23, 19:22
W Polsce żyje kilkadziesiąt tysięcy analfabetów
Autor Wiadomość
mareks 
Mieszka pod Wieluniem

Wysłany: 2007-11-23, 14:39   

Nie bardzo mam ochotę i czas na szukanie ale może ktoś z forumowiczó kogo to dotyczyło napisze.
W dalszym ciągu jestem ciekawy.Nie dostałem odpowiedzi.
Postaw piwo autorowi tego posta

Ferbik 
Administrator

Piwa: 107/205
Wysłany: 2007-11-23, 14:42   

mareks, dostałeś odpowiedź od bob_mistrza. Resztę wyjaśniać proszę na PW.
A jak masz pisać bzdury i denerwować innych, to lepiej nic nie pisz.

miko 005 
WIELUNIAK

Piwa: 76/53
Wysłany: 2007-11-23, 16:16   

Ferbik, przepraszam ale to co wypisujesz jest już śmieszne, żeby nie nazwać tego bardziej dosadniej. Próbujesz na prawo i lewo, wszystkim udowodnić że moje sformułowanie;

Cytat:
……. notabene troglodyta niewiele ma wspólnego z analfabetyzmem.

oznacza że dla mnie te dwa pojęcia to jedno i to samo, bo stwierdziłeś;

Cytat:
Nie mam więcej pytań, skoro sam uważasz, że jednak troglodytyzm ma coś wspólnego z analfabetyzmem.

waldensjo
, człowiek wiekowy ( przepraszam waldensjo za takie porównanie ;) :oops: ), zrozumiał o co mi chodziło, pewnie jak i pozostała część forumowiczów, a Ty dalej swoje;

Cytat:
waldensjo, to Ty nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. Nie wiem, czy miałeś do czynienia z logiką, gdzie jeśli coś ma niewiele wspólnego z czymś, to nie znaczy, że nie ma wspólnego wcale. Słowo niewiele nie oznacza nic, prawda? Coś wspólnego = niewiele. Nic wspólnego = nic. Dalej tłumaczyć mi się nie chce, bo to co napisałem jest dla większości oczywiste.

Coś wspólnego = niewiele. Nic wspólnego = nic. No cóż, może naprawdę moja wina ;) , ale żeby w przyszłości uniknąć takich incydentów, postaram się pewne kwestie pokazywać w dwójnasób; słowem pisanym (dla wszystkich), i graficznie, rysunek jest podobno bardziej przyswajalny (dla tych, co niewiele nie równa się nigdy nic )

Ferbik przykro patrzeć jak według Ciebie następny forumowicz, (waldensjo) nie rozumie tego co czyta, o i mareks też dołączył do tej listy :shock: .
Tylko Papieżom, w kościele katolickim przypisywana jest nieomylność (choć i to się zmienia)

Pora kończyć ten spór, mam nadzieję że jak Ciebie rozumie większość, tak mnie zrozumiała ta druga część, bez względu na to czy niewiele = nic, czy też nie.

dianawiel 
Dojeżdża PKSem

Pomogła: 4 razy
Postawił 1 piw(a)
Wysłany: 2007-11-23, 18:49   

Ferbik napisał/a:
miko 005... rozumiem, że Ty oczywiście byłbyś doskonałym administratorem i tolerowałbyś wszelkie błędy na swoim forum :) Już teraz proponuję Ci założenie własnego, oby również poczytalnego

Co do rozumienia tego co się czyta, albo słów których używa :):

"Poczytalny - Poczytalność, a więc zdolność rozumienia znaczenia czynu i zachowana możliwość pokierowania swoim postępowaniem to podstawowy warunek pociągnięcia sprawcy czynu karalnego do odpowiedzialności karnej. "

A co do błędów, ludzie kochani starajcie się ich nie robić, bo np wzrokowcy potem sobie utrwalają niepoprawna pisownie danych słów.

Administrator 
Administrator

Otrzymał 7 piw(a)
Wysłany: 2007-11-23, 19:21   

Zboczyliście z tematu. Zamykam.
Postaw piwo autorowi tego posta

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi