Nie bardzo mam ochotę i czas na szukanie ale może ktoś z forumowiczó kogo to dotyczyło napisze.
W dalszym ciągu jestem ciekawy.Nie dostałem odpowiedzi.
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2007-11-23, 16:16
Ferbik, przepraszam ale to co wypisujesz jest już śmieszne, żeby nie nazwać tego bardziej dosadniej. Próbujesz na prawo i lewo, wszystkim udowodnić że moje sformułowanie;
Cytat:
……. notabene troglodyta niewiele ma wspólnego z analfabetyzmem.
oznacza że dla mnie te dwa pojęcia to jedno i to samo, bo stwierdziłeś;
Cytat:
Nie mam więcej pytań, skoro sam uważasz, że jednak troglodytyzm ma coś wspólnego z analfabetyzmem.
waldensjo, człowiek wiekowy ( przepraszam waldensjo za takie porównanie ), zrozumiał o co mi chodziło, pewnie jak i pozostała część forumowiczów, a Ty dalej swoje;
Cytat:
waldensjo, to Ty nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. Nie wiem, czy miałeś do czynienia z logiką, gdzie jeśli coś ma niewiele wspólnego z czymś, to nie znaczy, że nie ma wspólnego wcale. Słowo niewiele nie oznacza nic, prawda? Coś wspólnego = niewiele. Nic wspólnego = nic. Dalej tłumaczyć mi się nie chce, bo to co napisałem jest dla większości oczywiste.
Coś wspólnego = niewiele. Nic wspólnego = nic. No cóż, może naprawdę moja wina , ale żeby w przyszłości uniknąć takich incydentów, postaram się pewne kwestie pokazywać w dwójnasób; słowem pisanym (dla wszystkich), i graficznie, rysunek jest podobno bardziej przyswajalny (dla tych, co niewiele nie równa się nigdy nic )
Ferbik przykro patrzeć jak według Ciebie następny forumowicz, (waldensjo) nie rozumie tego co czyta, o i mareks też dołączył do tej listy .
Tylko Papieżom, w kościele katolickim przypisywana jest nieomylność (choć i to się zmienia)
Pora kończyć ten spór, mam nadzieję że jak Ciebie rozumie większość, tak mnie zrozumiała ta druga część, bez względu na to czy niewiele = nic, czy też nie.
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
miko 005... rozumiem, że Ty oczywiście byłbyś doskonałym administratorem i tolerowałbyś wszelkie błędy na swoim forum Już teraz proponuję Ci założenie własnego, oby również poczytalnego
Co do rozumienia tego co się czyta, albo słów których używa
"Poczytalny - Poczytalność, a więc zdolność rozumienia znaczenia czynu i zachowana możliwość pokierowania swoim postępowaniem to podstawowy warunek pociągnięcia sprawcy czynu karalnego do odpowiedzialności karnej. "
A co do błędów, ludzie kochani starajcie się ich nie robić, bo np wzrokowcy potem sobie utrwalają niepoprawna pisownie danych słów.
_________________ Sarkazm to najniższa forma dowcipu, za to najwyższa forma inteligencji...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum