Leveile Soleile, poleciłem Ci dobre i tanie rozwiązanie - Archdevil. Nie wiem po co jeszcze drążysz ten temat, skoro zależy Ci na tanim odzyskaniu danych.
No chyba, że lubisz wydawać pieniądze i narzekać
No poleciłeś, wiem,że nie bez powodu, więc od niego napisałam.
Po co te złosliwości?
Drążę temat?No sorry, ale mam zjechany komputer poza tym nie drążę, bo to ja jestem pytana, więc widoczni inne osoby się tym interesują, nie mamy tutaj prawa dysusji czy co?Jesli się nie chce czegoś czytać, to nikt nie każe.
Leveile Soleile, poleciłem Ci dobre i tanie rozwiązanie - Archdevil. Nie wiem po co jeszcze drążysz ten temat, skoro zależy Ci na tanim odzyskaniu danych.
No chyba, że lubisz wydawać pieniądze i narzekać
Hmm, nie jest też do końca powiedziane, że te dane są do odzyskania "domowymi metodami" Wszystko zależy, czy dysk jest sprawny mechanicznie czy nie.
Archdevil, zawsze można spróbować Im szybciej, tym lepiej.
Leveile Soleile nie jestem złośliwy, chciałem tylko pomóc Gadanie o problemie go nie rozwiąże Poza tym myślę, że jestem trochę w temacie i wiem, że rady na forum raczej Ci się nie przydadzą do samodzielnego odzyskania danych skoro się na tym nie znasz Poza tym nie podejmowałem się jakiegokolwiek tłumaczenia jak to zrobiła Milunia, bo nie miało to najmniejszego sensu. Dlatego to nie była złośliwość, tylko zdrowa rada Działaj i życzę powodzenia
Dysk okazał się w pełni sprawny wraz ze strukturą danych - wina leży najprawdopodobniej po stronie zasilacza - stary Liteon 145W, a pod 12V podłączona nagrywara, cdrom, fdd i hdd...
Dysk okazał się w pełni sprawny wraz ze strukturą danych - wina leży najprawdopodobniej po stronie zasilacza - stary Liteon 145W, a pod 12V podłączona nagrywara, cdrom, fdd i hdd...
I w ogóle jeszcze taśmy coś nie bardzo itd. itd. Sporo by się jeszcze znalazło ech.
Milunia napisał/a:
To nie było "gadanie o problemie", tylko pisanie o sposobie jego rozwiązania .
Dzięki Milunio.
Cytat:
Leveile Soleile
Cóż jeśli chcesz wydać profesjonalnie koło tysiąca złotych na odzyskanie danych to polecam firmę Ontrack.
Nie no, już wszystko jasne.
Dysk jest ok. Ja się tylko zastanawiałam nad jakąś firmą, nie zdając sobie sprawy ile to kosztuje...I żeby nie było-nie jestem z żadnej firmy.
Jestem zwykłą, szarą użytkowniczką starego złoma. (mam na to świadka )
I w ogóle jeszcze taśmy coś nie bardzo itd. itd. Sporo by się jeszcze znalazło ech.
Z tym, że taśma akurat sprawna jest- kwestia jest taka, że jest po prostu za słaba w stosunku do dysku (taśma 40żyłowa, dysk ata100) przez co ogranicza jego transfer
Z tym, że taśma akurat sprawna jest- kwestia jest taka, że jest po prostu za słaba w stosunku do dysku (taśma 40żyłowa, dysk ata100) przez co ogranicza jego transfer
wina leży najprawdopodobniej po stronie zasilacza - stary Liteon 145W, a pod 12V podłączona nagrywara, cdrom, fdd i hdd...
No to wiadomo już co jest grane Na zasilaczu nie można oszczędzać, bo jeśli jest kiepski, to potrafi spowodować niezłe zamieszanie w kompie.
Milunia to miłe, że próbowałaś pomóc, ale uwierz mi, że to o czym pisałaś nie rozwiązałoby problemu
Pomogła: 4 razy Dołączyła: 13 Sie 2007 Posty: 91 Skąd: z bliska ;)
Wysłany: 2007-11-27, 22:06
Ferbik napisał/a:
Milunia to miłe, że próbowałaś pomóc, ale uwierz mi, że to o czym pisałaś nie rozwiązałoby problemu
Ja widzę to inaczej: prawidłowe podłączenie dysku do innego komputera pozwoliłoby uzyskać potrzebne dane. To jest "oczywista oczywistość" i na pewno zgodzisz się ze mną, ponieważ jak sam pisałeś:
Ferbik napisał/a:
myślę, że jestem trochę w temacie
i przyznasz mi rację.
Temat poboczny uważam za zamknięty.
Ja widzę to inaczej: prawidłowe podłączenie dysku do innego komputera pozwoliłoby uzyskać potrzebne dane.
Jeśli nie byłaby to wina dysku
Ale jeśli piszesz np., żeby ustawić w BIOS drugi dysk, skoro komputer jest na tyle nowej generacji, że pociągnie XP, to uwierz mi ale praktycznie każdy BIOS ma autodetect, jeśli już zacząłbym od ustawienia prawidłowego zworek, chociaż w tym wypadku nie było potrzeby, skoro ten dysk wcześniej funkcjonował i nie było konfliktu urządzeń w postaci podłączenia np. tak samo ustawionego np. mastera
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum