Wysłany: 2007-12-18, 02:11 Co PiS dzisiaj spieprzyło
Założyłem ten temat bo od kilku tygodni zwolennicy PO są atakowani na forum w temacie dotyczącym spieprzenia czegoś przez PO. Więc żeby zwolennicy PIS mogli się troche potłumaczyć z często głupich zachowań swoich poltyków postanowiłem dać im szanse. Temat dotyczy też zachowań pana prezydenta, niewatpliwie mocno związanego z PiS.
Jednakże żeby nikt nie zarzucił mi że tylko potrafimy krytykować rózne partie, to założyłem też drugi wątek pt. "Co PO zrobiło dziś dobrego" - żeby starać sie pokazać nie tylko ciemne strony polityki
Zapraszam do dyskusji...
Zacznę od tak dumnie cytowanej przez Zygmunta Starego perfidnej śmierdzibomby od PiSu:
Cytat:
Minister edukacji powiększa stajnię 11 resortowych limuzyn o kolejne dwa luksusowe volkswageny. Resort Katarzyny Hall wyda na auta 240 tys. złotych i kolejne tysiące na ich utrzymanie.
Pisałem już wielokrotnie o poczynaniach pani Hall, niewiele z nich miało rzetelne merytoryczne, edukacyjne podłoże. Najpierw pani minister Hall przywróciła w ministerialnej Izbie Pamięci portrety komunistycznych zamordystów, uznając, że zawieszenie ich wizerunków w gronie ministrów edukacji niepodległej Polski jest uzasadnione i ma charakter edukacyjny. Od czasu rządów ministra Giertycha, portrety komunistycznych ministrów-komisarzy spoczywały w dobrych warunkach w piwnicach MEN.
[...]
Teraz kupuje luksusowe limuzyny. Za kadencji wicepremiera Romana Giertycha oddaliśmy dwa samochody, ponieważ ministerstwo postawiło na oszczędności. Kiedy moja stara Lancia Kappa miała już poważne problemy motoryczne, postanowiłem, żeby sprowadzić z Włoch używany, ale remontowany we włoskiej fabryce, silnik. Pieniędzy brakowało na wszystko.
[...]
http://wiadomosci.onet.pl...938,1,blog.html
Ciekaw jestem ile takich "pułapek" jeszcze zastawili przedstawiciele tej partii?
Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Lis 2006 Posty: 407 Skąd: z każdego miejsca
Wysłany: 2007-12-18, 15:04
wczoraj w tvn24 mieli polewke, jak to w Pałacu Prezydenckim zorganizowano konferencje prasową bez mozliwości zadawania pytan dziennikarzom, bo... nikt nie przygotował dla nich mikrofonów i jak to powiedział Kamiński "nie przewidziano zadawania pytan". Brawo świta prezydencka!! pełen profesjonalizm !
Pomógł: 10 razy Wiek: 43 Dołączył: 21 Lip 2005 Posty: 1397 Otrzymał 5 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-12-21, 16:47
Cytat:
- Dopełnił się ostatni akt integracji europejskiej, która obejmuje Polskę i Litwę. Dziś przestały istnieć granice w ramach 27 krajów Unii. Od Portugalii aż po Finlandię. Od Rumunii po Francję
- wyjaśnił w przemówieniu Lech Kaczyński
I ten gość ma koordynować politykę zagraniczną ...
Dla niewtajemniczonych, naprawdę do strefy Schengen przystąpiły 24 państwa, w tym nie przystąpiła do Schengen Rumunia. Od razu dodam, że ja nie wiedziałem, które państwa należą do strefy, ale wiedziałem, że nie wszystkie, ponieważ wspominają o tym od kilku dni niemal wszystkie reportaże o Strefie Schengen. Ale ja nie jestem prezydentem
Natomiast porażającą niewiedzą wykazał się człowiek, który pretenduje do lidera polskiej polityki zagranicznej, o którym Kamiński mówi, że Tusk powien się od niego polityki zagranicznej uczyć. Żenada!
_________________ Art. 146, ust. 1: "Rada Ministrów prowadzi politykę wewnętrzną i zagraniczną
Rzeczypospolitej Polskiej."
Art. 133, ust. 3: "Prezydent Rzeczypospolitej w zakresie polityki
zagranicznej współdziała z Prezesem Rady Ministrów i właściwym ministrem."
Ostatnio zmieniony przez Tomek 2007-12-21, 19:04, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 10 razy Wiek: 43 Dołączył: 21 Lip 2005 Posty: 1397 Otrzymał 5 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-12-21, 19:05
mareks napisał/a:
Może dla Ciebie to jest ,,ten gośc,,
No i sam sobie wytłumaczyłeś.
_________________ Art. 146, ust. 1: "Rada Ministrów prowadzi politykę wewnętrzną i zagraniczną
mareks szuka dziury w całym...
A co do braku mikrofonów w palacu prezydenckim to nie sam fakt ich braku mnie rozłozył ale tłumaczenia posła Suskiego w TVN24 który mówił, że ten brak mikrofonów to było celowe działanie pracujących w palacu prezydenckim ludzi SLD związanych z byłym prezydentem Kwaśniewskim...
Wysłany: 2007-12-21, 22:01
Tak się potrafią tłumaczyć tylko największe sieroty. Naprawdę, dużo bardziej ceniłbym umiejętność przyznania się do błędu, ale ćwoki najwyraźniej mają zbyt dużó kompleksów.
Pomógł: 2 razy Wiek: 34 Dołączył: 25 Sie 2007 Posty: 525 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-12-21, 22:23
Tomek kogo nazywasz ćwokiem???
Taki jesteś mądry, a nie wiesz skąd pochodzą słowa prezydenta o zatarciu granicy z Litwą!!!
Podczas wizyty na Litwie prezydent Kaczyński odniósł się do historii unii polsko-litewskich! Dzięki traktatowi z Schengen poraz kolejny staliśmy się prawie nierozłącznymi partnerami i te słowa miały zaznaczyć przyjaźń z Litwą. Myślisz, że prezydent RP nie wie, że do traktatu z Schengen włączone są 24 kraje UE? Nie ma co tego tłumaczyć. Jasne, że traktat podpisała także Rumunia jednak niedawno odroczono jej zniesienie granic już teraz!
A "ćwoki" naprawdę mnie obraziły i liczę na reakcje administracji.
tomow, nie wiesz co to ćwok? Czytaj ze zrozumieniem.
ćwok - znaczenie: człowiek prosty, mało inteligentny.
Potrafię czytać ze zrozumieniem, nie widzę zatem dlaczego obraziłeś się na słowo ćwok, skoro wypowiedź Tomka bezpośrednio Cię nie dotyczyła.
Widocznie Tomek uznał, że ma prawo nazwać osobę publiczną "ćwokiem" za jej zachowanie i podejście do pewnych spraw.
Kontynuujmy dyskusję, bo zajeżdżać zaczyna WO.
Masz rację Ferbik.Ćwok to ćwok.Ja wielu na tym forum nazwałbym ćwokiem czyli prostakiem i mało inteligentnym,bo tylko taki człowiek może tak pogardzać i nienawidzić swojego przeciwnika politycznego czemu daje wyraz w swoim opluwaniu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum