tak powiem z własnego doświadczenia, że co roku oświetlenia jest mniej ale zainteresowanie nie spada, do szkoły dzwonią ludzie z całej Polski z pytaniem czy są lampki i można przyjechać
i przyjeżdżają całymi autokarami
_________________ Co za czasy! Lot w kosmos trwa coraz krócej, jazda do pracy coraz dłużej.
Prawdopodobnie tak właśnie jest. W końcu mieli już swoje „5 minut”, które świetnie wykorzystali, a „przyjemność” sprawiania sobie dekoracji świątecznych co roku też jest nieźle kosztowną i zwykle bezzwrotną inwestycją… Zresztą ostatnio w którymś z serwisów informacyjnych był reportaż o innych wsiach przypominających w święta polskie Las Vegas. Mówili, że kilka gmin zorganizowało konkursy na najlepiej przystrojone domostwa i rywalizacja między mieszkańcami miejscowości jest naprawdę zacięta. Tak też Dzietrzkowice jako pierwsze zasłynęły efektownym oświetleniem, ale nie jako ostatnie…
Byłam tam wczoraj, po raz pierwszy i bardzo mi się podobało. Kilka domów jest na prawdę ślicznie oświetlonych, poza tym szopki, te stawiane jak i "wyświetlane" Niektórzy nie poprzestali tylko na lampkach choinkowych, ale zainwestowali w halogeny Ładnie to wszystko wygląda, zdjęcia niestety tylko telefonem mogłam zrobić, jeszcze nie wrzucałam na kompa, więc nie wiem jak wyszły.
Pomógł: 1 raz Wiek: 33 Dołączył: 20 Maj 2007 Posty: 195 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-12-29, 16:09
Bądź co bądź i w tym roku warto odwiedzić Dzierzkowice...W jednym z domów są przepiękne sanie i renifery z drewna...Aż strach pomyśleć ile to kosztowało
Pomógł: 22 razy Wiek: 38 Dołączył: 03 Maj 2006 Posty: 2051 Piwa: 9/14 Skąd: Chotów
Wysłany: 2007-12-29, 20:19
Grzegorz Nowak (W), Dobry żart To już jest lekkie przegięcie Ostatnio w święta leciał na C+ film, w którym dwóch gości rywalizowało o miano króla świąt BN... Dom jednego było widać z kosmosu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum