Ostatnio miałam okazje byc tam na pysznej zapiekance . Lokal wyglada przytulnie, obsługa miła, szybko wykonujaca zamowienie . Wiem ze Big Buffalo pojawiało sie w niektorych tematach na forum, ale co wy o nim sadzicie ???
Lokal jako sam w sobie nie robi mi tak szczerze mówiąc różnicy, natomiast pizze ostatnio będąc dostałem bardzo dobrą, zatem jak najbardziej pozytywnie oceniam.
Hmm... zawsze jak zamawiam pizze na wynos i proszę o sos meksykański (chyba tak się nazywa dostaję czosnkowy, którego nie lubię. Takie pomyłki są irytujące czasem. Poza tym nie rozumiem, dlaczego zamawiając pizze pół na pól nowojorską (19zł) i frutti di mare (24zł) płaci się jak za tą droższą? W żadnej pizzerii się z tym nie spotkałam, ceny są liczone również po połowie
zawsze jak zamawiam pizze na wynos i proszę o sos meksykański (chyba tak się nazywa dostaję czosnkowy, którego nie lubię. Takie pomyłki są irytujące czasem
Jesli jest to na wynos to proszę się od razu upomnieć przy wydawaniu pizzy w lokalu. Sos meksykański jest czerwony a czosnkowy biały więc od razu widać że wydwany jest nie ten co trzeba. Chyba że sytuacja dotyczy dostaw do domu to wtedy niestety nie ma mozliwości skorygowania pomyłki.
A w ogóle to przepraszam za takie pomyłki ale zdarzają sie one kazdemu.
jestsuper napisał/a:
Poza tym nie rozumiem, dlaczego zamawiając pizze pół na pól nowojorską (19zł) i frutti di mare (24zł) płaci się jak za tą droższą? W żadnej pizzerii się z tym nie spotkałam, ceny są liczone również po połowie
Zwyczaj pozostał po poprzednim lokalu New York City Pizza gdzie równiez przy dzieleniu pizzy na pół płaciło się za ta droższą. Rozważe zmiany.
Jeśli miałbym zamawiać pizzę w Wieluniu, to w tej chwili jedynie m.in. z Big Buffalo.
Co prawda sosy są średnie, bo nie robione, ale da się zjeść. Fakt, że ketchup od meksykańskiego różni się prawie tak samo w smaku jak w kolorze
Ale pizza dobra, ostatnio nawet poprawił się czas dostawy.
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 1504 Piwa: 17/150 Skąd: z północy
Wysłany: 2008-01-02, 11:46
Robia wspaniala pizze. Maja wspaniale sosy Za lada moja wspaniala kolezanka (o ile tam jeszcze pracuje).
Do tego super lokalizacja oraz dostepne ceny. Oceniam Big Buffalo bardzo pozytywnie.
Pomógł: 59 razy Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3155 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2008-01-02, 14:49
red napisał/a:
jestsuper napisał/a:
Poza tym nie rozumiem, dlaczego zamawiając pizze pół na pól nowojorską (19zł) i frutti di mare (24zł) płaci się jak za tą droższą? W żadnej pizzerii się z tym nie spotkałam, ceny są liczone również po połowie
Zwyczaj pozostał po poprzednim lokalu New York City Pizza gdzie równiez przy dzieleniu pizzy na pół płaciło się za ta droższą. Rozważe zmiany.
Nie spotkałem się z taką praktyką w żadnej pizzerii. Ja nie zapłaciłbym za takie zamówienie, przecież towar na paragonie nie zgadza się ani z zamówieniem, ani z tym co zostało mi podane.
a ja nie moge sie przekona do tego lokalu ze względu na te papierowe talerzyki
To jest fast food a nie wykwintna restauracja. W KFC tez są papierowe talerzyki.
Administrator napisał/a:
Nie spotkałem się z taką praktyką w żadnej pizzerii. Ja nie zapłaciłbym za takie zamówienie, przecież towar na paragonie nie zgadza się ani z zamówieniem, ani z tym co zostało mi podane.
Na paragonie jest droższa pizza. Jest to zamówienie specjlane i tak jest traktowane. Być może po zmianie systemu kasowego w lokalu zmienię to w ustawieniach nowego programu fiskalnego.
Jest to zamówienie specjlane i tak jest traktowane.
Zamówienia specjalne w fast foodzie, gdzie podstawowym artykułem sprzedaży jest pizza Dziwne conajmniej Ja też nie spotkałem się, żeby coś takiego było ekstra liczone.
Czyli generalnie rzecz biorąc zamawiam pizzę pół na pół - margharitę za 10zł i frutti di mare za 18zł i płacę 18zł, gdzie tak naprawdę powinienem zapłacić analogicznie 14zł, jest trochę naciąganiem, bo z tego co mi wiadomo - a wiem jak się robi pizzę - nie jest dodatkowym problemem nakładanie składników na dwie połówki pizzy, gdy ma się je wszystkie pod ręką.
Odezwałem się w temacie bo kiedyś z ciekawości obejrzałem paragon w pizzerii jak rozliczają takie zamówienie. I było to na zasadzie 2 pozycji.
1/2 x rodzaj pizzy
1/2 x rodzaj pizzy
Na paragonie z BB będziesz miał tylko tą droższa pozycje.
Dla mnie EOT. Nie będe sie tłumaczył dlaczego jest to kasowane tak a nie inaczej tak samo jak nie będe Ferbika uczyć jak robić strony internetowe albo wizytówki.
Tlumaczyc sie nie musisz, w koncu jak komus nie pasuje niech nie zamawia i pojdzie gdzies indziej. Ale zgadzam sie z Ferbikiem w tej kwestii jest to proste do rozliczenia. A taka postawa jak Twoja, sorry ale to nic innego jak - "zdzierstwo".
_________________ Sarkazm to najniższa forma dowcipu, za to najwyższa forma inteligencji...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum