Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 1504 Piwa: 17/150 Skąd: z północy
Wysłany: 2007-11-27, 12:15 Transfery pilkarskie podczas przerwy zimowej 2007/2008
Jesli ktos ma jakies informacje na temat prawdopodobnych lub juz dokonanych transferow pilkarskich w naszym okregu, to prosze o uaktualnianie tego tematu
Łukaszem Komarem (Gal-Gaz Galewice) zainteresowana jest Odra Opole. Rozegral juz jeden mecz w ich barwach w wygranym sparingu z Silesiusem Kotorz Maly 2:1. Z informacji, ktore przekazal jego kolega Blazej Karasiak (w Odrze Opole od kilku miesiecy) podczas sparingu zagral poprawnie.
Wiecej na ten temat:
http://www.wielunskiks.fo...e,173.html#2000
oraz
http://www.nto.pl/apps/pb...4034/0/REPORTAZ
Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Lis 2006 Posty: 407 Skąd: z każdego miejsca
Wysłany: 2007-11-28, 07:11
szykuje się prawdziwy hit transferowy. dokłądnie chodzi o trenera. Mam już pewne nieoficjalne informacje i jak tylko uda mi sie je potwierdzić, oczywiście dam cynka
Wysłany: 2007-11-29, 22:28
alef napisał/a:
O ile mi wiadomo WKS od wiosny poprowadzić ma Mariusz Gładysz.
być może, ale z moich info wynika, że dalej też będzie prowadził LZS Wydrzyn. Rozmawiałem już z przedstawicielami WKS-u i jak tylko papierki zostaną podpisane i wszystko będzie dograne na 100% od razu poinformuje.
Wysłany: 2007-12-08, 12:02
Maly hit dla tych, ktorzy jeszcze o tym nie wiedza.
Panowie Zbigniew Strzeszyński i Andrzej Czajkowski - osoby do tej pory związane z wieluńskim WKS -em, to nowi trenerzy drużyny seniorów Motoru Praszka. Przygotowania do rundy wiosennej rozpoczną się 8 stycznia 2008.
http://www.motor.praszka.pl/
Hm wedlug mnie w Motorze dzieje sie cos dziwnego ostatnio... Czy juz ktos ma jakies informacje, kogo Ci panowie probuja podkupic z okolicznych klubow? Pewnie pol Gal Gazu bylo juz namawianych do gry w Motorze... Na forum, sa pilkarze tego klubu, wiec mozecie mnie ewentualnie Panowie oswiecic, jesli sie myle. Jesli ktos, bedzie wiedzial, ktorzy zawodnicy wywedruja na Opolszczyzne z tymi trenerami, to prosze o informacje. Z gory dziekuje.
Wysłany: 2007-12-09, 22:03
Sprostowanie małe:
trener Czajkowski już od kilku sezonów nie ma nic wspolnego z WKS-em. Wcześniej prowadził Skomlin, a ostatnio Walichnowy.
Trener Strzeszyński w poprzednim sezonie prowadził w WKSie juniorów starszych, a wtym piłkarzy z klasy Kuchara.
Wysłany: 2008-01-03, 10:23
Nie jest to informacja oficjalna, ale z pewnego zrodla.
Marcin Tarnowski (Victoria Skomlin) zostanie wystawiony na liste transferowa. Szkoda, ze tak ulozyla sie wspolpraca Victorii z tym bardzo dobrym obronca. Moze powinien sprobowac swych sil wyzej. Na przyklad w Galewicach lub w Praszce..
Pomógł: 22 razy Wiek: 38 Dołączył: 03 Maj 2006 Posty: 2051 Piwa: 9/14 Skąd: Chotów
Wysłany: 2008-01-07, 20:24
Eagle napisał/a:
Będzie grał jak go Motor Praszka zechce od Victorii kupić.
Z niepotwierdzonych informacji wynika, że Marcin Tarnowski powędruje do Motoru Praszka, w zamian do Victorii ma się przenieść Bartłomiej Wilk, mający pełnić rolę trenera Skomlińskiego zespołu...
Wysłany: 2008-01-08, 20:05
Spadek? Nie ma mowy!
Ze Zbigniewem STRZESZYŃSKIM, nowym trenerem piłkarzy IV-ligowego Motoru Praszka, rozmawia Andrzej SZATAN.
- Podoba się panu miejsce w tabeli, jakie po pierwszej rundzie zajmują pańscy nowi podopieczni?
- Niewiele tych punkcików Motor nazbierał, więc nie za bardzo to miejsce wygląda. Ale uważam to za stan przejściowy. Trzeba będzie coś poprawić, żeby wiosna była lepsza.
- Coś, czyli co?
- Przede wszystkim dobrze przygotować do rewanżów zarówno pod względem fizycznym, jak i taktycznym. Widzę, że to młody zespół i niektórzy młodzi otrzymali zbyt odpowiedzialne zadania, jak choćby stopera. Na tej pozycji powinien grać doświadczony piłkarz. Ale nad ustawieniem będzie czas popracować.
- Nie miał pan żadnych wątpliwości przed podjęciem decyzji na "tak"?
- Już kilka razy występowałem w roli "strażaka" i broniłem zespoły przed spadkiem. Nawet wtedy, gdy Wieluń grał w trzeciej lidze. Lubię wyzwania. Poza tym nie mogłem odmówić klubowi, w którym na początku lat siedemdziesiątych grałem przez cztery sezony.
- Ma pan za sobą pierwsze zajęcia z drużyną. Jakie wrażenia?
- To były zajęcia w hali i widzę, że ci chłopcy potrafią grać w piłkę. To wyglądało całkiem obiecująco. Dlatego dziwi mnie to ostatnie miejsce po rundzie jesiennej.
- Wśród trenujących można było zobaczyć nowe twarze...
- Tak. Na pierwsze zajęcia przyjechało trzech zawodników z Wielunia: obrońca Tarnowski, pomocnik Jakub Panek oraz napastnik Łukasz Płuciennik. Był też jeden zawodnik z Proślic (Jacek Babiarz przyp. red.), z Olesna (Dariusz Rozik przyp. red.) oraz była gracz Motoru Adam Michalski.
- Będzie pan prowadził zespół wspólnie ze swoim asystentem Andrzejem Czajkowskim. Dwuwładza?
- Znamy się z Andrzejem dobrze i będziemy pracowali na równych warunkach. Jeden pod drugim nie ma zamiaru kopać dołków, ale za wyniki odpowiedzialny mam być ja.
- Na długo zawitał pan do Praszki?
- Zdecydowałem się na jednoroczna umowę. Jeszcze podpisu pod nią nie złożyłem, ani nikt z kierownictwa klubu, ale to kwestia dni.
- A co będzie, gdy...
- Spadek? Nie ma mowy! Widzę, że zawodnicy dobrze mnie przyjęli. Chciałbym, aby w klubie i w drużynie była rodzinna atmosfera. To warunek powodzenia.
- Pańskie trenerskie referencje to...
- Mam dwadzieścia sześć lat pracy w tym zawodzie. W Wieluniu zaczynałem od młodszych grup. Już w drugim roku pracy z seniorami wywalczyłem awans do trzeciej ligi. Na tym szczeblu rozgrywek prowadziłem kilka zespołów. Ostatnio trenowałem juniorów Wielunia, awansując z nimi do ligi wojewódzkiej.
- Jak będą wyglądały dalsze przygotowania?
- Trening w hali, o którym rozmawialiśmy na początku, był zajęciami wstępnymi. Teraz zawodnicy mają wolne. Spotykamy się ósmego stycznia i do końca tego miesiąca będę chciał przeprowadzić siedemnaście zajęć, trenując sześć razy w tygodniu: dwa razy na powietrzu, trzykrotnie w hali i raz zna siłowni.
Czyli wszystko jasne. Do Praszki z naszego regionu ida Tarnowski, Panek oraz Pluciennik. Z mojego punktu widzenia wynika, ze transfery Motoru Praszka nie zmienia oblicza jego gry, a tylko to mogloby pomoc tej druzynie. Wroze Motorowi zamkniecie tabeli na koniec sezonu - zapomnialbym dodac, ze z wielkim HUKIEM A szkoda tego klubu..
Wysłany: 2008-01-09, 10:53
no cos Ty?
tym bardziej, że takie gwiazdy przyszły. Tarnowski długo podpora Chotowa czyli czołowej drużyny klasy A, a ostatnio Victorii Skomlin, w którj grał na pozycji obrońcy i Victoria więcej bramek straciła niż zdobyła (bez wypicia piwa na boisko nie wyjdzie).
Jakub Panek o ile dobrze kojarze, choć pewny nie jestem grywał bodajże w Osjakowie. bardziej pamiętam go z czasów gry w juniorach WKS-u i tam prezentował się poprawnie.
Natomiast Łukasz Płuciennika, gwiazda B-klasowego Olewina. Tłucze bramki, ale w Wielipie. A przejście do IV ligi pewnie okaże się niewypałem. Co do trenera Strzeszyńskiego, dawno temu w WKSie rzeczywiście prowadził seniorów. Ostatnio awansował do ligi wojewódzkiej z juniorami pokonując tak klasowe zespoły jak Piast Błaszki czy LZS Szczyty. Jednak po awansie jego zespół przejął Szymon Lach. to chyba o czymś świadczy, że zarząd nie miał na tyle zaufania, żeby pozwolic mu kontynuować pracę z juniorami. Przejął grupę okręgową Kuchara, która jest chyba pierwsza lub druga w tabeli.
Ogólnie Motor raczej do spadku...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum