Wysłany: 2008-03-13, 19:34 Jaki router WiFi do kablówki/DSL?
Możecie polecić jakiś router z WiFi, z portem WAN RJ45 (do DSL, kablówki, itp), który
- nie wiesza się sam z siebie
- nie wiesza się przy korzystanie z p2p
- kosztuje do 200 zł?
Pewnie kilka osób na forum używa coś takiego, to może się pochwalą. Zaznaczam, że nie chodzi o routery z modemem ADSL (do neo itp).
Ten AR904 nie ma portu WAN RJ45 - chyba, że potrafi natować z jednego z portów "LAN" ? Ale co do Asmaxa, to jestem na nie, mam doświadczenia z AR804gu - nędza, p2p go zabija. Dopiero soft z routertech.org pomógł i urządzenie nadaje się do czegoś więcej niż onet i gg.
Szukam sprzętu, który przełknie również p2p na oryginalnym firmware.
Ja posiadam ten Klik . Co prawada używam go do NEO, ale chyba ma ten port, o który tobie chodzi.
Wydaje mi się, że to dobry router, ja nie mam z nim kłopotów.
Tak się skupiłem na tym WAN, że nie zauważyłem tego.
twiggy napisał/a:
Zaznaczam, że nie chodzi o routery z modemem ADSL (do neo itp).
fakt bez wifi
ale:
+nie wiesza się sam z siebie
+nie wiesza się przy korzystaniu z p2p
+kosztuje do 200 zł
-EOL (End of Life)
-konieczność posiadania kabla konsolowego do wstępnej konfiguracji a później już można graficznie przed SDM-a
-niewielka wiedza na temat konfigurowania routerow cisco
posiada 1xADSL wiec można neo+ itp podłączyć
ale z tego co czytałem chodzi Ci raczej żeby był WAN RJ45
i właśnie jeden z portów ethernetowych można wykorzystać jak port WAN
EDIT:
właśnie doczytałem na cco
Using the Ethernet 2 interface for WAN is not supported więc lipa ;/
Pomógł: 10 razy Wiek: 44 Dołączył: 21 Lip 2005 Posty: 1397 Otrzymał 5 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2008-03-14, 10:17
D-Link faktycznie u mnie działa bez zarzutów, ale zastanawiam się teraz nad czymś z QoS i Linksys to mój faworyt, szczególnie, że właścicielem Linksysa jest teraz Cisco a ta marka mówi sama za siebie
_________________ Art. 146, ust. 1: "Rada Ministrów prowadzi politykę wewnętrzną i zagraniczną
Rzeczypospolitej Polskiej."
Art. 133, ust. 3: "Prezydent Rzeczypospolitej w zakresie polityki
zagranicznej współdziała z Prezesem Rady Ministrów i właściwym ministrem."
twiggy [Usunięty]
Wysłany: 2008-03-21, 21:18
Jest prosty Linksys - "włącz i zapomnij" (mam nadzieję). Dziękuję za wskazówki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum