Jeszcze w ten sam dzień kiedy pisałem ostatni post (2 dni temu) zadzwoniłem sobie na infolinię MultiBanku żebym wiedział szybciej Okazało się, że mamy w wieluńskim oddziale MultiBanku i bankomat i wpłatomat.
Przecież MultiBank to nie mBank, więc nie wiem co tu robi ten post.
Przecież MultiBank to nie mBank, więc nie wiem co tu robi ten post.
Chodzi o to, że zarówno mBank jak i MultiBank należą do grupy BRE Banku.
Cytat:
Grupę BRE Banku stanowią spółki, w których Bank jest jedynym lub znaczącym udziałowcem.
(...)
Klienci indywidualni mogą skorzystać z oferty mBanku i MultiBanku zorientowanych na nowoczesne usługi bankowości detalicznej.
Mniej więcej coś takiego. Z tym że MBank jest bankiem internetowym, nastawionym na nowoczesnego, często młodego klienta, a MultiBank jest nastawiony na wymagającego, raczej zamożnego klienta (tak mi sie kojarzy).
Pomogła: 25 razy Wiek: 40 Dołączyła: 30 Maj 2007 Posty: 559 Skąd: wieluń
Wysłany: 2008-03-17, 08:01
Właśnie byłam na stronie Multibanku i sprawdzałam z jakiego rodzaju bankomatów można wypłacać gotówkę bez prowizji.Są to podobnie jak w mbanku bankomaty euronet, bzwbk,cash4you z tym ze klienci multibanku mogą również korzystać z bankomatów CUF czyli znajdujących się przy centrum usług finansowych. A te bankomaty z kolei są przeznaczone do bezpłatnego wypłacania pieniędzy tylko przez użytkowników multibanku.
Pomógł: 3 razy Dołączył: 31 Sty 2008 Posty: 325 Otrzymał 4 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2008-03-17, 09:33
Ferbik: Dlatego ten post tutaj, ponieważ już od 2-giej strony tego tematu cały czas jest rozmowa, że klienci mBank'u będą mogli wypłacać bezprowizyjnie i wpłacać pieniądze w bankomacie i wpłatomacie MultiBanku. Po prostu jestem naiwny i się dałem nabrać
Trzeba jednak wpłacać na poczcie
Pomógł: 17 razy Dołączył: 08 Mar 2006 Posty: 1805 Skąd: okalew/wrocław
Wysłany: 2008-03-17, 21:54
Administrator napisał/a:
Niezupełnie - jeśli zrobisz przelew z mbanku do multibanku i odwrotnie do kasa dochodzi natychmiast.
Przyznam, że nie wiem jak jest między mBankiem a Multibankiem ale jakiś rok temu kontaktowałem się z BRE i otrzymałem informacje, że przelewy z BRE do mBanku są traktowane jako zewnętrzne gdyż to są dwa niezależne systemy bankowe.
Pomógł: 59 razy Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3155 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2008-03-17, 22:30
Majk-el sprawdziłem u źródeł i sprawa wygląda następująco. Od początku istnienia obu banków przelewy pomiędzy mBankiem i MultiBankiem szły on-line. Rozdzielenie tych systemów nastąpiło w momencie, gdy pojawił się pomysł sprzedaży jednego z nich. Pomysł sprzedaży nie został zrealizowany rozdział pozostał. Zasugerowałem się tym że robiłem takie przelewy kiedy używali wspólnego systemu.
Pomógł: 59 razy Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3155 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2008-03-19, 11:17
To dlatego że to nie jest bankomat Multibanku tylko przy Multibanku. Zarówno Multibank jak i mBank korzystają z tej samej sieci bankomatów obsługiwanych przez firmy Euronet, BZ WBK, Cash4You i eCard.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum