Oryginalny Bentley S3 z silnikiem z BMW i "kilkoma" dodatkami.
Niektóre przeróbki samochodów, nawet w fazie projektu, wywołują spore emocje i robią duże wrażenie. Tak jest w wypadku tego auta. To opracowany przez jednego z inżynierów firmy Bentley Boys USA plan wzmocnienia wyprodukowanego w latach 60. Bentleya S3.
Obniżone zawieszenie, wielkie 20-calowe felgi, poszerzone nadkola... Właściwie nie ma sensu opisywać wszystkich zmian, ponieważ jest ich mnóstwo, a poza tym widać je na zdjęciach. Wiadomo, że auto ma zachować oryginalne podwozie i zasadniczą część karoserii, natomiast jego wnętrze jest całkowicie nowe.
Pod maskę ma trafić silnik z BMW, czyli 4,4 V8 o mocy 300 KM, który zostanie połączony z 5-stopniową przekładnią automatyczną firmy ZF. Osiągi auta na razie nie są znane, ale podano jego cenę - ma kosztować około 150 tys. dol. Wiadomo też, że powstaną tylko trzy egzemplarze tego unikatowego pojazdu.
źródło: www.autokrata.pl
dla mnie bomba, tylko po co to COś na dachu? i to już nie chodzi tylko o ten samochód, ale zauważyłam na kilku takich podchodzących pod limuzyny typu BMW jakieś duże czy AUDI.
Za odpowiedź będę wdzięczna, bo to mi spokoju nie daje
dla mnie bomba, tylko po co to COś na dachu? i to już nie chodzi tylko o ten samochód, ale zauważyłam na kilku takich podchodzących pod limuzyny typu BMW jakieś duże czy AUDI.
Za odpowiedź będę wdzięczna, bo to mi spokoju nie daje
Pomógł: 59 razy Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3155 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2008-03-30, 23:13
To "coś" na dachu to pomysł BMW i tak konkretnie jest to antena imitująca płetwę rekina
Dlaczego rekin? Takie skojarzenie budziły kultowe modele BMW: e21, e23 ,e24 które z przodu przypominały właśnie rekina.
Teraz już wszystko jasne - rekin jak nic
Z tego co się orientuję, to te najnowsze modele BMW nie mają maski pochylonej do przodu Skoro to pomysł BMW, to dlaczego inne marki z tego korzystają? No chyba, że nie za darmo...
Dziękuję za wyjaśnienie i pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum