Pomógł: 13 razy Dołączył: 11 Lis 2006 Posty: 3119 Otrzymał 6 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2008-05-06, 08:26
Morgoth, widze nie znasz debiana. wydania nie sa czeste ale to jest dystrybucja stable najcześciej pod serwer. na desktopa jest poleceny testing (aktualnie lenny), a dla bardziej zaawansowanych sid.
Spróbuj, a zobaczysz, że się przekonasz i porzucisz łubuntu.
Dla wglądu 2 linki dla porównania ubuntu i debiana. z tym ze pakiety sid/lenny sa co jakis czas uaktualniane na nowsze...
http://distrowatch.com/ta...ribution=ubuntu http://distrowatch.com/ta...ribution=debian
Dobrze, ale Ubuntu jest na pewno stabilniejsze niż sid. Poza tym z opowiadań znajomych wyłowiłem fakt, że Ubuntu jest wydajniejsze od Debiana. Wielkim plusem jest możliwość zamówienia gotowch płyt z systemem - wszak jeszcze nie wszyscy mają na tyle szybki internet by pobrać obraz płyty.
Proszę nie offtopować
Jaro
_________________ Bij czerwonych, aż zbieleją, bij białych, póki nie poczerwienieją!
N. I. Machno
Ostatnio zmieniony przez Jaro 2008-05-06, 09:25, w całości zmieniany 1 raz
A ja jestem po pierwszym uruchomieniu poinstalacyjnym SP3.
Oczywiście co się stało? Bluskrin na fullskrinie za pierwszym razem Twardy reset i uruchomienie normalne Poszło, ale ładował się w ... długo. Nie chce mi się restartować, żeby sprawdzić, czy coś się zmieniło jeśli chodzi o wydajność etc. Jak się coś będzie pieprzyć, to na bieżąco poinformuję, jeśli będzie z czego posta wysłać
Wysłany: 2008-05-08, 21:26
ci co mają XP sp2 z WPA Kill niech nie instaluja sp3
twiggy [Usunięty]
Wysłany: 2008-05-08, 22:32
Jaki WPA Kill, tu nie ma zł... wróc - piratów; wszyscy mają legalny system
A tak poza tym coś się zmieniło na lepsze? Podobno Office pracuje z poprawkami szybciej ale nie testowałem.
Blue screenów nie było, a już na 3 komputerach instalowałem. Nawet stary domowy piec ze zdychającymi kondensatorami na płycie nie zawisł.
Pomógł: 13 razy Dołączył: 11 Lis 2006 Posty: 3119 Otrzymał 6 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2008-05-11, 08:12 XP SP3 - problemy się mnożą
Cytat:
XP SP3 - problemy się mnożą
Mimo olbrzymiego nakładu środków na szeroko zakrojone testy, nie pojawił się w historii Microsoftu service pack, który nie powodowałbym problemów. Wygląda na to, że Service Pack 3 do XP powtórzy historię swych starszych braci.
Tuż po udostępnieniu SP3, na forach producenta Windows (i nie tylko) zaczęły pojawiać się wiadomości od rozwścieczonych użytkowników, którzy twierdzą, że pakiet uczynił ich komputery bezużytecznymi. Problemy dotyczą zarówno przypadkowych restartów, jak i całkowitych awarii systemu operacyjnego.
Jak pisze jeden z użytkowników, Michael Faklis, jego zewnętrzne dyski mają problemy z rozpędzeniem się, co zatrzymuje ładowanie Windows. Innemu XP również się nie uruchamia - ale przyczyny tego stanu nie udało mu się znaleźć. SP3 blokuje również możliwość usunięcia IE7, ale jednocześnie nie zainstaluje się w maszynach z IE8 (konflikt bibliotek).
Najpoważniejsze błędy pojawiające się po instalacji SP3 spowodowane są prawdopodobnie niekompatybilnością ze sterownikami. Microsoft na razie nie zadeklarował, że je poprawi; można się jednak spodziewać, że nastąpi to prędzej czy później.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum