Wysłany: 2008-05-07, 06:37 MUKS Pamapol Siatkarz Wieluń w I lidze
po wykupieniu licencji od KPS Skra II Bełchatów od sezonu 2008/2009 Siatkarz będzie grał w I lidze !!
jest to nie lada gratka dla kibiców, i myślę że wieluńska hala będzie pełna do ostatniego miejsca.
Co wy o tym sądzicie ? ja nosił bym naszych siatkarzy na rękach gdyby dokonali wyczynu Trefla Gdańsk którzy jako beniaminek awansowali do Plusligi.
Pomógł: 1 raz Wiek: 54 Dołączył: 15 Cze 2006 Posty: 503 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2008-05-07, 07:44
A może by tak kupic mistrzostwo Polski od razu ??
Rok temu kupili licencję na II ligę i mało nie spadli, teraz kupią na pierwszą i pewnie to samo
Wydawało mi się, że w sporcie chodzi o coś innego. O grę, wygrywanie, rywalizację itd
Tak przy okazji mam pytanie
Jeśli kupienie meczu jest korupcją - to czym jest kupienie miejsca w lidze wyższej ??
Czy nie jest taniej kupic miejsce w lidze wyższej, niż przez rok utrzymywać całą druzynę ??
Damiao, ciekawe skad masz taka informacje Ktos na forum napisal ze jest taka opcja a juz plotki puszczacie ze Siatkarz kupil licencje!!! dajcie na luz!!
Damiao, przepraszam i zwracam honor. Zgadza sie, Wieluń wykupił licencje od Skry II Belchatow. My gramy w I lidze oni w II. Z Wieluńskiego klubu tylko 3 zawodnikow prawdopodobnie bedzie gralo w skladzie. Reszta w rezerwach w III lidze. Informacje pochadza z treningu Siatkarza (juz nowego)
Fajnie. Tylko czemu RZW ani TVK tego nie mowia? Wiadomosci sprzed tygodnia puszcaja nawet w tych najnowszych wiadomosciach Ciagle o platnym centrum a nic o siatkarzu!!
A do tej pory ilu wieluniaków grało ? 4 ? 5? Nie wiem skąd te zaskoczenie
Skrze Bełchatów szkoda pieniędzy na utrzymywanie dwóch drużyn w I lidze, dlatego wykorzystali taką okazję, że Wieluń chce mieć pierwszą ligę. Wyglądać to będzie tak, że zawodnicy Skry Bełchatów II będą grać dla Wielunia i tu się rozwijać i w każdej chwili Skra Bełchatów I będzie mogła sobie zawodnika zabrać. Oczywiście Bełchatowianom to jest na ręke ponieważ za utrzymanie swoich zawodników będzie płacił Wieluń.
[ Dodano: 2008-05-11, 14:50 ]
w magazynie sportowym być może będzie gość - członek zarządu klubu i wtedy na pewno dowiemy się więcej. Zapraszam do słuchania w niedzielę po 20.
[ Dodano: 2008-05-11, 21:18 ]
miał być członek zarządu a wystąpił pan Leszek Pałyga
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum