|
Co to moze byc ? |
| Author |
Message |
zwyczajna
WIELUNIAK

|
Posted: Co to moze byc ?
|
[ !!! ]
|
|
Mam blue skrypt(czy jakos tak :grin: ) i pisze:
UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME
0X000000ED(0X80EF4870,0XC0000032,0X00000000,0X00000000)
Co to moze byc i jak sobie z tym poradzić ?
Dodam tylko że w miedzy czasie wysiadł chyba zasilacz i wiatraki nie chodziły ,moze coś posżło :roll: |
|
|
|
|
d@vid
Ma stragan na targu

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| Oj blue screeny ciężko rozszyfrować wg komunikatu bodajże niepodłączony dysk(partycja) botująca ale to jest sprawdzane prze BIOS już na początku więc ogólnie bez sensu z resztą jak każdy ten komunikat ale sprawdź dysk na innym komputerze jeśli masz możliwość, a ten ekran pokazuje Ci się przy każdej próbie uruchomienia systemu (domyślam się że XP) i wyłącza za każdym razem przed wejściem na pulpit czy czasami tylko i np. w czasie pracy. Czyli zasilacz jest teraz nowy? |
|
|
|
|
zwyczajna
WIELUNIAK

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| Pokazuje sie przy kazdej próbie uruchomienia,oczywiscie najpierw mam komunikat wczy chce w trybie awaryjnym,normalnym czy z wierszem.Ja mam pewne podejzenie dlaczego tak sie dzieje,zaraz sformatuje i będę pewna,myślę ze to piracki system i dlatego.Jakiś czas temu wykrył mi pirata i ciągle był o tym komunikat,no i w końcu system padł.Teraz zainstaluje swój oryginalny i zobaczymy. |
|
|
|
|
d@vid
Ma stragan na targu

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Nie ;) Na pewno nie może sie blue screen pojawiać z powodu pirackiego systemu to mogę zagwarantować :)
Jeśli przeinstalujesz system to na 99% będzie już działać ale nie myśl że to dlatego już się nie pojawia bo nie jest wykryte że to piracki system ;) Najprawdopodobniej już nie będzie się pojawiać z powodu tego iż naprawisz nową instalacją systemu boot sektory ale mimo wszytko nie wierze mu że to wina tego ;) Po prostu coś naprawisz ale mam przeczucie że to nie boot sektory, z pewnością nie że piracki system oraz że będzie działać po instalacji ;] |
|
|
|
|
Jack_Black
Dojeżdża PKSem

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
To na pewno nie wina pirata ;)
A tak swoją drogą ja bym się nie pochwalił, że mam pirata... |
|
|
|
|
zwyczajna
WIELUNIAK

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| ja nie mam pirata :D poprostu kupiłam dziewczynkom komputer z już zain stalowanym systemem i pomyślałam zeby przez jakiś czas go miały bo nie chciało mi sie robic formata :) Mam oryginalny ,choć przyznam że używam go na 2 komputery i laptopa(wiem że powinny byc 3 osobne,ale jeszcze nie zgłupiałam :D |
|
|
|
|
Archdevil
Administrator pan piekła

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| Przepuść chkdsk na partycji systemowej (konsola odzyskiwania na płycie z windowsem), zazwyczaj pomaga przy tym BSODzie. |
|
|
|
|
zwyczajna
WIELUNIAK

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
już sformatowałam,jest dobrze ,nic sie nie dzieje,tylko teraz mam przy okazji kolejne pytanie.Co moze byc przyczyna ze w moim komputerze co dosłownie 2 do 4 tygodni siadaja zasilacze?Nowiutkie na gwarancji,juz wymieniłam 3 i głupio mi iść 4 raz.Coś nie tak mam z kompem?
AMD ATHLON 64 procesor 3000+
2,01 GHz
ram 1,25 gb
Płyta Gigabyte K8NE
kARTA GRAFIKI NVIDIA GeForce 8600 GT ddr3 |
|
|
|
|
Gregg Sparrow [Deleted]
|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| Jakie zasilacze (nazwa producenta)??? Zależy co za badziewie ci wciskają 8) |
|
|
|
|
zwyczajna
WIELUNIAK

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| Tracer 4life hell silent 450 :roll: |
|
|
|
|
Archdevil
Administrator pan piekła

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="edzia i odziu"]Tracer 4life hell silent 450 :|[/quote]
[quote="gregg"]Jakie zasilacze (nazwa producenta)??? Zależy co za badziewie ci wciskają 8)[/quote]
Dokładnie. Jak się (za przeproszeniem) (słowo wymoderowano) kupuje, to się człowiek dziwi, że mu prądowo komputer nie wyrabia. Oszczędzać na zasilaczu to jak oszczędzać na zastawce na serce. Albo Ci pierdyknie i umrzesz, albo będziesz miał szczęście i posłuży. Oczywiście jednak lepiej wybrać firmówkę i mieć spokój na całe życie. |
|
|
|
|
Gregg Sparrow [Deleted]
|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Tu masz linka do eksperta od zasilaczy:
[URL=http://zenfist.pl/zasilacze-komputerowe-c-95.html]http://zenfist.pl/zasilacze-komputerowe-c-95.html[/URL]
Od kiedy kupiłem u niego jeden z polecanych zasilaczy skończyły się problemy z kompem (zwisy z niewiadomych przyczyn itp) Mozesz z nim pogadać na gg pod numerem 1563390. |
|
|
|
|
zwyczajna
WIELUNIAK

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| tak to jest wysłać babe do sklepu...prosiłam o naprawde dobry...kosztował ponad 150 zł i wydawało mi sie sporo,a jak radziłam sie znajomych to każdy miał inne zdanie...ech ,popatrze na tą stronkę :D |
|
|
|
|
d@vid
Ma stragan na targu

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| To raczej nie jest wina zasilacza tylko jakiegoś podzespołu, może robi jakieś małe zwarcie czy coś w tym stylu, trzeba by posprawdzać obciążenie na różnych liniach bo tak to ciężko powiedzieć. W każdym razie mogę się założyć że ten sam zasilacz który u Ciebie chodzi 2-4 tygodnie u innych chodziłby lata. Osobiście też jestem zdania że zasilacz jest bardzo ważną rzeczą w komputerze i na pewno na nim nie należy oszczędzać ale powiem wam że od 6 lat używam zasilacz firmy Megabajt który dziś kosztuje 20-30zł i chodzi świetnie, padł tylko raz wentylator nawet nie zauważyłem w sumie dopiero poczułem :D że coś się pali był tak gorący że ledwo szło dotknąć ale od tego czasu działa i tak dalej ;) nawet popsuło mi się sterowanie na płycie głównej i wrzuciłem w szereg zielonego kabla z 20-stykowego gniazda zwykły przełącznik 1|0 i uruchamiam w ten sposób zasilacz ale po podłączeniu do dobrej płyty działa normalnie :) |
|
|
|
|
Archdevil
Administrator pan piekła

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="edzia i odziu"]już sformatowałam,jest dobrze ,nic sie nie dzieje,tylko teraz mam przy okazji kolejne pytanie.Co moze byc przyczyna ze w moim komputerze co dosłownie 2 do 4 tygodni siadaja zasilacze?Nowiutkie na gwarancji,juz wymieniłam 3 i głupio mi iść 4 raz.Coś nie tak mam z kompem?[/quote]
PS. Zacznij od sprawdzenia, czy listwa/instalacja elektryczna nie jest walnięta, lub tj. mówi [b]d@vid[/b], czy nie masz gdzieś zwarcia wewnątrz kompa. |
|
|
|
|
|
|