R E K L A M A
P O R E K L A M I E

Wieluń - forum,adresy, informacje, reklama, kluby, restauracje, komunikacja, pkp, pks, ogłoszenia, praca,mapa, firmy, radio

Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia Strona Główna Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Nowa strona klubu Testa Rossa
Autor Wiadomość
Jaro 
Administrator
wielun.biz

Piwa: 33/113
Wysłany: 2008-07-10, 19:58   

Ponieważ wywiązała się ciekawa dyskusja na temat nowej strony klubu TR, postanowiłem wydzielić w/w posty od tematu, który dotyczy samego lokalu.
Kontynuujcie ten wątek w tym miejscu.
Ostatnio zmieniony przez Ferbik 2008-07-11, 08:04, w całości zmieniany 1 raz  
Postaw piwo autorowi tego posta

yabos 
Wieluniaczek

Piwa: 4/2
Wysłany: 2008-07-10, 20:30   

Już trochę lepiej. Tylko po co ta ramka jako tło pod zdjęcie? Wdać ją i tak tylko przy ładowaniu foty bo cała ją zakrywa. Chyba że zdjęcie jest od niej mniejsze, wtedy wyświetla się w lewym górnym rogu całego okna i nie wygląda to dobrze. (Trafiłem na jedno takie zdjęcie, ale nie przeglądałem szczegółowo galerii). No i jeszcze byś mógł zmienić to "Full size" na "Pełny rozmiar" czy coś takiego. Takie niepotrzebne wtrącenia w stronie robionej po polsku mnie drażnią;)

d@vid 
Ma stragan na targu

Wysłany: 2008-07-10, 22:15   

Hah na życzenie proszę bardzo "Pełny rozmiar" ;] jeszcze pogrubię :P
Co do jakiejś reklamy nie mam pojęcia o co Ci chodzi u mnie wczytują się normalnie więc nie wiem może daj scr.

yabos 
Wieluniaczek

Wysłany: 2008-07-10, 22:25   

Ramka, nie reklama. to tylko mignięcie, obramowanie takie jak całej strony. Czyli czerwone na brzegach i białe w środku. Nie przeszkadza jeśli zdjęcie jest duże, jednak przy mniejszych rozmiarach nie za fajnie wygląda. Jutro dam screena jak znajdę to o co mi chodzi bo tylko raz takie zdjęcie widziałem.

Ferbik 
Administrator

Piwa: 107/205
Wysłany: 2008-07-11, 07:35   

d@vid napisał/a:
Myślę że się dostosowałem, Twoja Ferbik opinia to pierwsza negatywna.

Na forum może i pierwsza... chociaż nie... arch już pisał, administator, glizda... tylko nikt nie napisał Ci tego tak jak ja ;)
Jeszcze jedna sprawa... jeśli już wykorzystujesz czyjeś prace w postaci zdjęć, flasha, grafiki - chociaż podpisuj czyje. Są tam np. moje zdjęcia i przerobiona mapa dojazdu mojego autorstwa.

glizda 
Moderator
diablica

Pomogła: 45 razy
Piwa: 24/21
Wysłany: 2008-07-11, 09:34   

A ja mam jeszcze taką malutką uwagę. Zauważyłam, że na stronie jest tak jakby ramka, ale ona tylko jest na górze i po bokach, nie można zrobić tak aby była także na dole? Bo dla mnie ma to wrażenie uciętej strony.
To taka malutka uwaga moja.

dianawiel 
Dojeżdża PKSem

Pomogła: 4 razy
Postawił 1 piw(a)
Wysłany: 2008-07-11, 09:53   

Bardzo fajnie i profesjonalnie zrobiona strona. Mnie osobiście się podoba. Masz talent.

Administrator 
Administrator

Otrzymał 7 piw(a)
Wysłany: 2008-07-11, 10:40   

dianawiel napisał/a:
Bardzo fajnie i profesjonalnie zrobiona strona. Mnie osobiście się podoba. Masz talent.

Nie wypada się z Tobą nie zgodzić :mrgreen:

d@vid 
Ma stragan na targu

Wysłany: 2008-07-11, 12:25   

Aha ramka, źle przeczytałem :D
syd no nie proś znów o coś co jest kwestią gustu ;) skąd wiesz że innym się tak nie podoba, uszanuj też zdanie innych.

Ferbik napisał/a:
Jeszcze jedna sprawa... jeśli już wykorzystujesz czyjeś prace w postaci zdjęć, flasha, grafiki - chociaż podpisuj czyje. Są tam np. moje zdjęcia i przerobiona mapa dojazdu mojego autorstwa.

;o a myślałem że TR kupiła m.in. te zdjęcia i były to już ich.

Niestety glizda tak nie może być ponieważ na dole jest treść strony więc i tak by ramki nie było widać ;)

Profesjonalny to jest ale phpfusion ;] który nie patrząc rozwijany jest już dobrych parę lat a z mojej strony profesjonalne mogą być wszelkie modyfikacje do niego typu wtyczki, themsy, zmiany których nikt nie ma z oryginały typu to o co prosił syd.

i proszę zostawić już grafikę w spokoju bo jak mówiłem kwestia gustu i nie jestem w stanie dużo rzeczy z grafiki zrobić ten theme jest już i tak ma wyjątkowo bogaty wygląd graficzny i jak na razie zmian od graficznej strony nie będzie, ale oczywiście wszelkie zmiany co do kodu, najlepiej php bo html to to też nie raz więcej loterii niż myślenia ;]

Ferbik 
Administrator

Wysłany: 2008-07-11, 12:33   

d@vid napisał/a:
a myślałem że TR kupiła m.in. te zdjęcia i były to już ich

To źle myślałeś. W tworzeniu grafiki i wykorzystywaniu materiałów do celów niekomercyjnych jak i komercyjnych jest podstawą posiadanie lub zgoda na prawa autorskie.

Archdevil 
Administrator
pan piekła

Piwa: 15/45
Wysłany: 2008-07-11, 12:49   

d@vid napisał/a:
i proszę zostawić już grafikę w spokoju bo jak mówiłem kwestia gustu i nie jestem w stanie dużo rzeczy z grafiki zrobić ten theme jest już i tak ma wyjątkowo bogaty wygląd graficzny i jak na razie zmian od graficznej strony nie będzie, ale oczywiście wszelkie zmiany co do kodu, najlepiej php bo html to to też nie raz więcej loterii niż myślenia ;]

Ależ korekta, którą zasugerowałem jest czysto kodowa, bo tam tkwi też błąd tego szablonu. Postaraj się więc to poprawić, bo na wyższych rozdzielczościach niestety nie wygląda to zbyt ciekawie :wink:

yabos 
Wieluniaczek

Wysłany: 2008-07-11, 14:06   

d@vid napisał/a:
Aha ramka, źle przeczytałem :D
syd no nie proś znów o coś co jest kwestią gustu ;) skąd wiesz że innym się tak nie podoba, uszanuj też zdanie innych.

Ale mi nie chodzi o to, że tam jest ramka. I tak jej nie widać przy dużym zdjęciu. Tylko jeśli jest mniejsze to powinno być wyświetlane w środku tej ramki a nie w rogu bo to źle wygląda. I nie jest to kwestia gustu tylko ogólnie pojętych zasad estetyki;) Ramka niech sobie jest, tlylko niech spełnia swoje zadanie- obramowanie zdjęcia:)

zwyczajna 
WIELUNIAK

Pomogła: 32 razy
Piwa: 25/43
Wysłany: 2008-07-14, 07:19   

Stronkę moge ocenic jako hmm zwykły oglądacz.Weszłam tam z ciekawości zobaczyc jak to wygląda i ....hmmm nie podoba mi sie ,jest blado,nie wiem jak to określić ,bardzo niecxiekawie,i chyba za wiele osób nie zainteresuje sie Testa Rossą dzieki tej stronce.Nie oceniam pracy Davida bo zielonego pojecia nie mam o tworzeniu takowych.Logowanie to juz upierdliwość,przeciętny ciekawski nie będzie miał ani czasu ani ochoty na logowanie,powinna byc dostepna dla wszystkich,ewentualnie forum dla upartych.Otoczka czerwona,literki blade,tło białe..bleee i jeszcze to menu..powinno byc naprawdę ciekawie pokazane a tu jest tak sobie namazane...No ale to tylko moje zdanie.

Ferbik 
Administrator

Wysłany: 2008-07-15, 14:06   

Sydowi zapewne chodziło o to:

screen_tr.jpg
Plik ściągnięto 77 raz(y) 97,31 KB

yabos 
Wieluniaczek

Wysłany: 2008-07-15, 15:32   

Dokładnie o to. Dzięki za screena, zapomniałem poszukać;) I niech mi ktoś powie że to estetycznie wygląda... Wyśrodkować zdjęcie i będzie ok.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi