Ponieważ wywiązała się ciekawa dyskusja na temat nowej strony klubu TR, postanowiłem wydzielić w/w posty od tematu, który dotyczy samego lokalu.
Kontynuujcie ten wątek w tym miejscu.
Ostatnio zmieniony przez Ferbik 2008-07-11, 08:04, w całości zmieniany 1 raz
Już trochę lepiej. Tylko po co ta ramka jako tło pod zdjęcie? Wdać ją i tak tylko przy ładowaniu foty bo cała ją zakrywa. Chyba że zdjęcie jest od niej mniejsze, wtedy wyświetla się w lewym górnym rogu całego okna i nie wygląda to dobrze. (Trafiłem na jedno takie zdjęcie, ale nie przeglądałem szczegółowo galerii). No i jeszcze byś mógł zmienić to "Full size" na "Pełny rozmiar" czy coś takiego. Takie niepotrzebne wtrącenia w stronie robionej po polsku mnie drażnią;)
_________________ Chcialbym byc pewniakiem jak ty
Ale wole miec zlote serce
Pomógł: 15 razy Dołączył: 06 Maj 2007 Posty: 659 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2008-07-10, 22:15
Hah na życzenie proszę bardzo "Pełny rozmiar" ;] jeszcze pogrubię
Co do jakiejś reklamy nie mam pojęcia o co Ci chodzi u mnie wczytują się normalnie więc nie wiem może daj scr.
Ramka, nie reklama. to tylko mignięcie, obramowanie takie jak całej strony. Czyli czerwone na brzegach i białe w środku. Nie przeszkadza jeśli zdjęcie jest duże, jednak przy mniejszych rozmiarach nie za fajnie wygląda. Jutro dam screena jak znajdę to o co mi chodzi bo tylko raz takie zdjęcie widziałem.
Myślę że się dostosowałem, Twoja Ferbik opinia to pierwsza negatywna.
Na forum może i pierwsza... chociaż nie... arch już pisał, administator, glizda... tylko nikt nie napisał Ci tego tak jak ja
Jeszcze jedna sprawa... jeśli już wykorzystujesz czyjeś prace w postaci zdjęć, flasha, grafiki - chociaż podpisuj czyje. Są tam np. moje zdjęcia i przerobiona mapa dojazdu mojego autorstwa.
A ja mam jeszcze taką malutką uwagę. Zauważyłam, że na stronie jest tak jakby ramka, ale ona tylko jest na górze i po bokach, nie można zrobić tak aby była także na dole? Bo dla mnie ma to wrażenie uciętej strony.
To taka malutka uwaga moja.
_________________ Wszystko o czym marze jest albo nielegalne, albo nieetyczne, albo strasznie tuczące...
Pomógł: 15 razy Dołączył: 06 Maj 2007 Posty: 659 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2008-07-11, 12:25
Aha ramka, źle przeczytałem
syd no nie proś znów o coś co jest kwestią gustu skąd wiesz że innym się tak nie podoba, uszanuj też zdanie innych.
Ferbik napisał/a:
Jeszcze jedna sprawa... jeśli już wykorzystujesz czyjeś prace w postaci zdjęć, flasha, grafiki - chociaż podpisuj czyje. Są tam np. moje zdjęcia i przerobiona mapa dojazdu mojego autorstwa.
;o a myślałem że TR kupiła m.in. te zdjęcia i były to już ich.
Niestety glizda tak nie może być ponieważ na dole jest treść strony więc i tak by ramki nie było widać
Profesjonalny to jest ale phpfusion ;] który nie patrząc rozwijany jest już dobrych parę lat a z mojej strony profesjonalne mogą być wszelkie modyfikacje do niego typu wtyczki, themsy, zmiany których nikt nie ma z oryginały typu to o co prosił syd.
i proszę zostawić już grafikę w spokoju bo jak mówiłem kwestia gustu i nie jestem w stanie dużo rzeczy z grafiki zrobić ten theme jest już i tak ma wyjątkowo bogaty wygląd graficzny i jak na razie zmian od graficznej strony nie będzie, ale oczywiście wszelkie zmiany co do kodu, najlepiej php bo html to to też nie raz więcej loterii niż myślenia ;]
a myślałem że TR kupiła m.in. te zdjęcia i były to już ich
To źle myślałeś. W tworzeniu grafiki i wykorzystywaniu materiałów do celów niekomercyjnych jak i komercyjnych jest podstawą posiadanie lub zgoda na prawa autorskie.
i proszę zostawić już grafikę w spokoju bo jak mówiłem kwestia gustu i nie jestem w stanie dużo rzeczy z grafiki zrobić ten theme jest już i tak ma wyjątkowo bogaty wygląd graficzny i jak na razie zmian od graficznej strony nie będzie, ale oczywiście wszelkie zmiany co do kodu, najlepiej php bo html to to też nie raz więcej loterii niż myślenia ;]
Ależ korekta, którą zasugerowałem jest czysto kodowa, bo tam tkwi też błąd tego szablonu. Postaraj się więc to poprawić, bo na wyższych rozdzielczościach niestety nie wygląda to zbyt ciekawie
Aha ramka, źle przeczytałem
syd no nie proś znów o coś co jest kwestią gustu skąd wiesz że innym się tak nie podoba, uszanuj też zdanie innych.
Ale mi nie chodzi o to, że tam jest ramka. I tak jej nie widać przy dużym zdjęciu. Tylko jeśli jest mniejsze to powinno być wyświetlane w środku tej ramki a nie w rogu bo to źle wygląda. I nie jest to kwestia gustu tylko ogólnie pojętych zasad estetyki;) Ramka niech sobie jest, tlylko niech spełnia swoje zadanie- obramowanie zdjęcia:)
Pomogła: 32 razy Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2461 Piwa: 25/43 Skąd: w-ń
Wysłany: 2008-07-14, 07:19
Stronkę moge ocenic jako hmm zwykły oglądacz.Weszłam tam z ciekawości zobaczyc jak to wygląda i ....hmmm nie podoba mi sie ,jest blado,nie wiem jak to określić ,bardzo niecxiekawie,i chyba za wiele osób nie zainteresuje sie Testa Rossą dzieki tej stronce.Nie oceniam pracy Davida bo zielonego pojecia nie mam o tworzeniu takowych.Logowanie to juz upierdliwość,przeciętny ciekawski nie będzie miał ani czasu ani ochoty na logowanie,powinna byc dostepna dla wszystkich,ewentualnie forum dla upartych.Otoczka czerwona,literki blade,tło białe..bleee i jeszcze to menu..powinno byc naprawdę ciekawie pokazane a tu jest tak sobie namazane...No ale to tylko moje zdanie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum