Pomogła: 32 razy Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2461 Piwa: 25/43 Skąd: w-ń
Wysłany: 2008-10-23, 18:31
Mam pytanie.Kiedy właczam film winampem on sie gdzieś chowa w przestrzeni komputerowej,słychać głos ale samego odtwarzacza nie ma Mogę go wyłaczyc tylko przez Menadzera.Czy to normalne?
edzia i odziu, a po co przez winampa? Nie łatwiej przez allplayera, bestplayera czy innych odtwarzaczy bardziej do tego stworzonych? Pewnie winamp Ci się minimalizuje albo diabeł wie co
Pomógł: 15 razy Dołączył: 06 Maj 2007 Posty: 659 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2008-10-23, 19:02
edzia i odziu napisał/a:
ale winamp bezczelnie czasem przejmuje odtwarzanie
Jakiś_Film.avi/mpg/wmv... => PPM => Otwórz za pomocą => Wybierz program... => [Program który chcesz odtwarzać wszystkie pliki danego formatu, np. AllPlayer (polecam)] zaznacz "Zawsze używaj wybranego programu do otwierania tego typu plików" => OK
edzia i odziu napisał/a:
jaki jest inny program do muzyki ?Oprócz beznadziejnego Mediaplayera?
Winamp choć polecam również AIMP ostatnio przypadkiem go zainstalowałem i przypadł mi do gustu, przede wszystkim za wizualizacje które ma na prawdę świetne
http://www.programosy.pl/program,aimp.html
Wysłany: 2008-12-02, 17:38
No i witam znów.Mam u siebie komputer chrzesniaka ,taki słaby ale moze byc .No i cuda mu sie z nim dzieja a ja juz nie mam pomysłów.Bywało tak ,ze zeby widział dysk trzeba było odłaczyc dvd,jak sie podłaczyło dvd znikały dyski.Chciałam zrobic format ale wyskoczył błąd że instalator nie może ukończyc instalacji poniewaz brakuje pliku NTLDR.Kolejny komunikat to też nie może ukończyc bo brakuje lub jest uszkodzony inf txt sethup.sif.Co robic ?Szukam w necie ,ale nic z tego nie wiem ,pamięci raczej sa dobre bo sprawdzałam w swoim komputerze
Bywało tak ,ze zeby widział dysk trzeba było odłaczyc dvd,jak sie podłaczyło dvd znikały dyski.
Często jest to symptom posiadania niewyrabiającego przestarzałego chińskiego zasilacza. Sprawdź na innym, czy przy okazji nie ustąpi i drugi problem a przy okazji na innym nośniku instalacji XP.
Sprawdź to co napisał MAR-COM. Czy się nie "gryzą" dyski/napędy, czy są prawidłowo podłączone na taśmach i czy zworki odpowiednio poustawiane. BTW sprawdź na jednym dysku, a potem możesz podłączyć - już po instalacji ten kolejny. Możliwości w tym wypadku może być dużo ...
Dyski mogą się gryźć. Najczęściej jak są różnych producentów.
Wysłany: 2008-12-02, 21:41
wypróbowałam wszystkie możliwe sposoby,no niestety to nie na moja głowę .Czy moglibyscie polecic kogos lub jakiś zakład zajmuja,cy sie takimi rzeczami?Bardzo tani!!Zalezy mi zeby mały miał komputer na swięta,jest dzieckiem niepełnosprawnym i strasznie go mu brakuje
może też być problem z ustawieniem napędów CD/DVD - master/slave , a nie koniecznie zasilacza
Hehe, prawda. Założyłem, że skoro zdiagnozowano, że odłączenie jednego wystarczało do działania drugiego, to użytkownik ma jakieś pojęcie o poprawnym podłączaniu urządzeń na ATA
edzia i odziu napisał/a:
Czy moglibyscie polecic kogos lub jakiś zakład zajmuja,cy sie takimi rzeczami?
Wysłany: 2008-12-03, 05:09
chyba sobie poradziłam a raczej Odziu ,popołudniu okaze sie czy serio,bo ide zaraz do pracy i nie dowiem,ale udało sie sformatowac ,problem był w zworkach..jakim cudem? i nie tylko.napędy to takie trupy,że trudno uwierzyć ,że jeszcze działają ... Dzięki za pomoc
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum