Trzy osoby zginęły w wypadku koło Wyszkowa
Droga krajowa nr 8 (Budzisko-Kudowa) jest przejezdna. Trasa była zablokowana po wypadku, do którego doszło po południu w miejscowości Ojcowizna koło Wyszkowa (Mazowieckie). Trzy osoby zginęły na miejscu, dwie są ranne.
Jak poinformował January Majewski z zespołu prasowego mazowieckiej policji, najprawdopodobniej kierujący hummerem wpadł w poślizg, zjechał na przeciwny pas drogi i zderzył się czołowo z seatem vario.
- Trzy osoby zginęły na miejscu. Są to kierowca seata i dwóch pasażerów. Dwie kolejne osoby: kierowcę hummera i pasażera seata przewieziono rannych do szpitala w Wyszkowie. Na razie nie wiadomo, jaki jest stan ich zdrowia - dodał.
Policja wyjaśnia okoliczności wypadku.
Co za palant!!! Takim to nawet roweru nie powinno się dawać.
Takie zdarzenia najbardziej mnie załamują Jedzie sobie człowiek spokojnie z rodziną a tu takie bydle się w niego wpakuje. Boję się idiotów na drogach.
Gregg Sparrow [Usunięty]
Wysłany: 2008-09-29, 06:46
onet napisał/a:
Cztery ofiary tragicznego wypadku
Cztery osoby zginęły w czołowym zderzeniu alfa romeo z dwoma motocyklami do którego doszło w miejscowości Piaski k. Kępna (Wielkopolskie).
Wszystkie ofiary to mężczyźni jadący motocyklami w wieku 20 - 26 lat. Trzy osoby zginęły na miejscu, czwarta - po przewiezieniu do szpitala. Wśród ofiar są dwaj bracia.
Jak poinformował Andrzej Borowiak, rzecznik prasowy wielkopolskiej policji, w niedzielę wieczorem na prostym odcinku drogi 22 letni kierowca auta zderzył się czołowo z dwoma motocyklami.
Według wstępnych ustaleń policji do wypadku doszło, gdy kierowca samochodu wyprzedzał inne auto i wjechał na lewy pas ruchu, którym jechały motocykle.
Kierowca samochodu trafił do szpitala. Policja wyjaśnia okoliczności zdarzenia.
Ciekawe co było przyczyną wypadku... nieuwaga kierowcy Alfy czy poprostu motocykliści pędzili z taką szybkościa że źle ocenił odległość. Jeżeli to drugie to mógł nie mieć czasu na reakcję.
Pomógł: 17 razy Dołączył: 08 Mar 2006 Posty: 1805 Skąd: okalew/wrocław
Wysłany: 2008-09-29, 12:53
gregg napisał/a:
Ciekawe co było przyczyną wypadku... nieuwaga kierowcy Alfy czy poprostu motocykliści pędzili z taką szybkościa że źle ocenił odległość. Jeżeli to drugie to mógł nie mieć czasu na reakcję.
Nie wiem jak było w tym przypadku ale jadąc wczoraj do Wrocławia kilka razy widziałem sytuacje w której wyprzedzający kierowcy "spychali" na pas wolnego ruchu motocyklistów jadących z naprzeciwka. Dobrze, że był ten pas....
Gregg Sparrow [Usunięty]
Wysłany: 2008-09-29, 13:33
Widziałem zdjęcia z teo wypadku (na którymś z portali). Masakra!!! Motocykl wbił sie w przód Alfy aż do samgo środka samochodu. To raczej nie było przy prędkości 50km/h. Energia uderzenia musiała być straszna.
Twierdzę, że niektórzy nie powinni byli nigdy otrzymać prawa jazdy.
Jestem za wprowadzeniem testów psychologicznych dla przyszłych kierowców kat. "B" i zaostrzeniem obowiązujących dla kierowców kat. "C" i wyżej.
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2008-10-12, 10:38
Z ostatnich słów w tym filmiku można wywnioskować że to nie nasi „idioci”, tylko rosyjsko języczne debile. Co przekonuje nas w tym że takowych (debili, idiotów, itp.) nie brakuje na całym świecie .
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Widać po zdjęciach, że kierowca auta wymusił na motocykliście. Oczywiście wymusił może okazać się tu słowem biernym, jeśli motocyklista pruł ze dwa razy tyle, co ograniczenie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum