dawid W trakcie przeprowadzki do Wielunia się gra, się ma
Pomógł: 14 razy Wiek: 44 Dołączył: 27 Sie 2006 Posty: 1173 Piwa: 14/19 Skąd: znienacka
Wysłany: 2008-09-30, 15:42 Pytanie do bardziej "zaanwasowanych" technologiczn
witam
mam mały problem i mam nadzieje, ze znajdzie się osoba ,która pomoze mi rozwiązać.
Otóż podłączyłem swojego laptopa z telewizorem poprzez kabel hdmi. I generalnie jest wszystko w porządku, obraz na tv super, rozdzielczośc ok, ale niestety brak jest głosu.
Czy jest to kwestia ustawień laptopa, czy brak jakichs sterowników na karcie muzycznej, a moze nalezy coś przestawic w tv?
Dla osoby, która pomoze rozwiąć problem zimne piwko gratis
Pomógł: 59 razy Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3155 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2008-09-30, 16:08
Obecnie dźwięk u Ciebie idzie przez kartę dźwiękowa a nie przez HDMI i tu tkwi problem. W Windowsie powinieneś mieć ikonkę głośnika przy zegarku i tam po kliknięciu prawym klawiszem jest opcja "Ustaw właściwości audio" Ewentualnie możesz zrobić to samo Panel sterowania->Dźwięki. Spróbuj tam zmienić preferowanego sterownika dźwięku/ urządzenie domyśle/odtwarzanie dźwięku z np. AC'97 na HD-Audio lub cos podobnego .
dawid W trakcie przeprowadzki do Wielunia się gra, się ma
Pomógł: 14 razy Wiek: 44 Dołączył: 27 Sie 2006 Posty: 1173 Piwa: 14/19 Skąd: znienacka
Wysłany: 2008-09-30, 17:03
administrator jestem ci winien zimne piwko. jak będziesz w Wieluniu to zapraszam do mnie
Jest tylko jedno ale: ustawiłem domyslne cyfrowe urządzenie . mam dźwięk w tv ale nie mam dzwieku w laptopie i za kazdym razem muszę to przestawiać (tzn urzadzenie domyslne)
_________________ Potrzebujesz DSL-a, Neostradę? Call me 502-408-902
Pomógł: 59 razy Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3155 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2008-09-30, 20:54
Niestety tak już jest, dźwięk idzie albo jednym albo drugim kanałem. Może jeszcze zrobić tak że będziesz dźwięk będziesz wysyłał do TV oddzielnym kabelkiem. Wyjście z notebooka poprzez Jack'a (słuchawkowe) a wejście do TV poprzez Cinch'e.
Nie zakładam nowego wątku.
Pościągaam jakieś programy i chyba przedobrzyłam, bo nie wyświetlają mi się wszystkie elementy na stronach i jest jakiś komunikat o "wtyczce". Wszystko mam podłączone do kontaktu, więc nie wiem o co chodzi A tak poważnie, jaką i skąd to wtyczkę ściągnąć?
Przede wszystkim Dominika napisz komunikat, jaki Ci się wyświetla, bo gdybanie d@vida niewiele Ci pomoże, jeśli nie wiesz co jest konieczne do zainstalowania.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum