Wysłany: 2008-11-04, 12:10 Wymiana opon z dojazdem do klienta
Miałem przyjemność co prawda przekładki felg z letnimi na zimowe, ale oczywiście jest również możliwość wymiany samych opon z wyważeniem rzecz jasna.
Co najlepsze, z dojazdem pod sam dom
Cenowo przedstawia się to następująco:
przekładka kół (komplet) + wyważenie na terenie Wielunia - 30 zł
wymiana opon (komplet) + wyważenie na terenie Wielunia- 60zł
Z tego co się orientuję, jeśli chodzi o okolice, to cena jest ustalana indywidualnie.
Jakby ktoś był zainteresowany to numer do firmy: 693 695 693.
Przekładka trwa z 15 minut i komfort w tym, że można umówić się na konkretną godzinę pod miejscem wskazanym przez klienta i nie trzeba stać w kolejkach u wulkanizatora
Pamiętam, jak tylko spadł pierwszy śnieg w tamtym roku, to kolejek u gumiarzy było jak za komuny, kiedy w mięsnym rzucili towar
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2008-11-04, 12:47
Cytat:
Cenowo przedstawia się to następująco:
przekładka kół (komplet) + wyważenie na terenie Wielunia - 30 zł
Kiedyś, pamiętam też chciałem jechać przełożyć koła, letnie na zimowe, i zostałem przez rodzinę okrzyknięty …….. leniuchem . Cóż było robić, wymieniłem sam . Zaoszczędziłem ok. 30 złotych, i satysfakcja – bezcenna .
Całość też zajęła mi nie więcej jak 30 minut, jak to dobrze mieć rodzinę, która dba o nasz czas wolny .
Wymiana samych opon, to już raczej zajęcie dla wyspecjalizowanych warsztatów, era łyżek do kół, już pewnie za nami.
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
miko 005, nie chodzi tu o leniuchowanie, tylko o to, żeby zrobić to jak należy. Założę się, że nie wyważałeś kół przed założeniem, a często zdarza się tak, że po sezonie - czy to letni, czy zimowy, czasem odważniki spadają i trzeba za każdym razem wyważać.
Ferbik ma rację.
Ja w zeszłym sezonie z letnich na zimowe oraz z zimowych na letnie przełożyłem sam.
W tamtym tygodniu pojechałem by mi sprawdzili i wyważyli. I faktycznie sprawdzili 8 kół z czego tylko jednego nie trzeba było wyważać od nowa
a wiecie ile kosztuje samo wyważenie kół ? tzn bez dojazdu, tylko w zakladzie
Wymiana (przekładka kół) + wyważenie = 20-30zł - z takimi cenami spotkałem się w niektórych wieluńskich zakładach, więc praktycznie 10zł w tej najniższej wersji za dojazd to niedużo.
W zakładzie wulkanizacyjnym w Dąbrowie będzie to cena około 50 złoty.
No właśnie Samemu sobie można odpowiedzieć, czy warto stać w kolejkach u wulkanizatorów, czy dorzucić dychę i wyjść dosłownie przed dom, na określoną godzinę
Pomógł: 59 razy Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3155 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2008-11-18, 09:03
50zł czy 65zł za wymianę opon to dobra cena, chociaż trochę uśredniona, bo z reguły zależy od wielkości felgi, od tego czy stalowa czy aluminiowa itd. Najlepiej to było wymienić 2 tygodnie temu - bez kolejek
50zł czy 65zł za wymianę opon to dobra cena, chociaż trochę uśredniona, bo z reguły zależy od wielkości felgi, od tego czy stalowa czy aluminiowa itd. Najlepiej to było wymienić 2 tygodnie temu - bez kolejek
i troche styrać opone, bo temperatury w ciągu dnia były dość wysokie
Administrator napisał/a:
Samo wyważenie koła kosztuje ok. 7-8 zł
ehh, czyli nie opłaca się tylko wyważyć, a dołożyć pare zł i od razu wymienić.
Ja osobiście zastanawiam się czy wyważać na ten sezon
Pomógł: 59 razy Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3155 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2008-11-18, 15:40
tob01 napisał/a:
i troche styrać opone, bo temperatury w ciągu dnia były dość wysokie
Nikomu tego nie życzę ale dopadła mnie kiedyś śnieżyca w tylnonapędówce na letnich oponach 255/40/17 i długo tego nie zapomnę. Dodatkowo przewrócony TIR zablokował trasę i w środku nocy zrobiono kilku km objazd przez las, kiepsko utwardzoną drogą. Wiedziałem że jak się tam zatrzymam to już nie ruszę, zastanawiałem się tylko czy do rana starczy mi paliwa aby mieć ogrzewanie. Wolę jeździć na zimówkach 3 lata zamiast 4, niż przeżyć taką sytuację drugi raz.
tob01 napisał/a:
Ja osobiście zastanawiam się czy wyważać na ten sezon
Jeśli kierownica/koła nie "biją" przy wyższych prędkościach to możesz przejeździć tą zimę bez wyważania, nic się raczej nie stanie. Sprawdź czy ciężarki się trzymają od ostatniego wyważania bo niestety coraz częściej montują jakąś tandetę która potrafi odpaść po 500 km.
wszedzie biora od 50 zl w gore - ja znalazlem we wieluniu przekladke opon za 34 zl razem z wywazeniem byl by kos zainteresowany to na prv zeby reklamy nie robic
Wysłany: 2008-11-24, 08:26
Leonn reklama jest jak najbardziej porządna, podaj adres. Szczerze mówiąc to mało realne aby ktoś robił wymianę opon za 34 zł, po odliczeniu podatków zostaje z tego 22zł...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum