Ludziom jak coś nie działa, to od razu chcą formatować... Po co? Akurat formatowanie do zworek ma się tak, jak brak prądu do ilości wyświetlanych kolorów na monitorze
Pomógł: 13 razy Dołączył: 11 Lis 2006 Posty: 3119 Otrzymał 6 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2008-12-03, 19:39
Ferbik napisał/a:
Ludziom jak coś nie działa, to od razu chcą formatować... Po co? Akurat formatowanie do zworek ma się tak, jak brak prądu do ilości wyświetlanych kolorów na monitorze
czasami reinstalacja windowsów przynosi mniej kłopotów niz ich "naprawianie"
poza tym nie wszyscy znają sie na sprzecie i wsystkie problemy upatruja w windowsie.
Pomogła: 32 razy Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2461 Piwa: 25/43 Skąd: w-ń
Wysłany: 2008-12-03, 19:50
no własnie to nie wiem czy to zworki,bo jak mówia nic nie przestawiali grunt że sie udało,ale wiem że czeka mnie dużo pracy bo pojęcie o komputerze mają znikome...prędzej czy później znów cos namieszają Musze chrzesniakowi nagrywarkę sprezentowac bo to co ma płyt juz nie czyta
Pomogła: 32 razy Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2461 Piwa: 25/43 Skąd: w-ń
Wysłany: 2009-01-29, 19:50
Mam kolejne pytanie ,kupilismy ta plytke http://www.allegro.pl/ite...l_f_vat_gw.html dostalismy do niej sterowniki ,ale nie ma glosu,byl problem ze znalezieniem sterownikow audio.Poszukalam w internecie i przy kazdej probie instalacji komputer sie resetowal.W koncu za ktoryms razem udalo sie zainstalowac,jak zwykle poprosil o reset i od tej chwili uruchamia sie az do pulpitu,nastepnie znow restart ..nie mam juz sil,poradzcie cos,bo dzieciak czeka
Wyłącz sobie przede wszystkim automatyczny reset systemu podczas błędów:
Mój komputer (prawym przyciskiem myszy), wybierz właściwości, potem zakładka "zaawansowane", nastepnie w dziale 'uruchamianie i odzyskiwanie' przycisk "ustawienia" i odhacz ptaszka "automatycznie uruchom ponownie".
Przy następnej próbie instalacji sterownika w momencie ewentualnego (wyłączonego już) restartu powinien wyrzucić bluescreena z numerem błędu. Może numer błędu coś nam powie więcej - ewentualnie poszukać trzeba alternatywnych sterowników. No i pytanie podstawowe: czy przy instalacji w ogóle po uruchomieniu instalatora następuje reset? Czy może wcześniej wyrzuca komunikat, że sterowniki nie są podpisane cyfrowo? Czy co kolwiek innego? Może tak krok po kroku napisz co się dzieje, łatwiej będzie zdiagnozować. Ja w międzyczasie zobaczę, co to za integra audio siedzi na tej płycie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum