A ja ostatnio zauważyłem, że paliwa tanieją. Nie wiem jak w Wieluniu bo niestety nie zwróciłem uwagi. Dzisiaj w tygodniku motoryzacyjnym napisano coś takiego: "Jeszcze kilka miesięcy temu w Kędzierzynie-Koźlu paliwa miały najwyższe ceny na Śląsku - na wszystkich stacjach były takie same, jakby między właścicielami istniała zmowa. Sytuacja zmieniła się całkowicie, kiedy jeden z hipermarketów wybudował obok własną stacje paliw, łamiąc panujący dotąd porządek. W Kędzierzynie ceny paliw są teraz najniższe na Śląsku lub nawet w kraju i obecnie wynoszą: PB 95 - 3.55zł za litr, ON - 3.55zł i PB 98 - 3.66zł i ciągle maleją. "
Być może to jest jakieś rozwiązanie. Wielkie sieci handlowe stać na to aby wybudować sygnowane własnym logiem stacje benzynowe. Miejmy tylko nadzieje, że to dopiero początek zmian w słusznym kierunku.
W Wieluniu tez stanialy... od 3.85 do 3.99 za PB95
Ale niestety wielunskie stacje (i nie tylko) to jedna wielka mafia i to oni narzucaja ceny w danym regionie... troche ich rzad przycisnal... zobaczymy na jak dlugo
Pomógł: 12 razy Dołączył: 15 Lis 2005 Posty: 883 Piwa: 12/4 Skąd: Planeta Ziemia
Wysłany: 2005-12-20, 17:14
Witają Kaszuby.
Nie interesuję się cenami paliw, ale dzisiaj przypadkowo na "mojej" stacji zwróciłem na to uwagę. PB 95 - 3,85
ON - 3,84
LPG - 2,12
Dodam, że była to prywatna stacja, ale wielokrotnie przeze mnie sprawdzona. A jak o paliwie mowa, to zauważyłem, że każdorazowo, jak wyjeżdżam z kraju, właśnie tam tankuję i na ich paliwie silnik spała mi około 8 l gazu na 100 km. Po zatankowaniu w okolicach Szczecina na stacji "Orła", spalanie zwiększa się do 10 l /100 km. Jako stary kierowca ( w przenośni i dosłownie) jeżdżę raczej "równo".
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum