Mam możliwość kupienia tego notebooka
http://allegro.pl/item528...2x2ghz_2gb.html
za ok. 1000-1200 zł. Nowy, nieużywany, ale bez gwarancji. Co o nim sądzicie? Ta zintegrowana karta grafiki trochę mi nie pasuje bo chciałbym też w coś pograć, ale chyba nie jest aż taka zła
edit:link do aukcji poprawiony
_________________ Chcialbym byc pewniakiem jak ty
Ale wole miec zlote serce
Ostatnio zmieniony przez yabos 2009-01-26, 14:20, w całości zmieniany 1 raz
Bez gwarancji jest dlatego, że w sklepie dostali w grudniu jednego bez faktury a sprzedać go muszą. Wszystko poza płytą główną i matrycą naprawią jakby co. Koleś który chce go sprzedać jest raczej pewny:) Odbiór osobisty w Warszawie albo kurier. Nie jest jeszcze wystawiony na allegro bo woli sprzedać komuś znajomemu z forum.
Pomógł: 59 razy Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3155 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2009-01-26, 15:13
Cena naprawdę dobra. Jeśli jest sprawny i nie ma śladów użytkowania to bierz. Przyjrzyj się śrubkom od spodu czy nie były odkręcane - czasem widać jeśli było coś robione.
No i kupiłem tego laptopa, dzisiaj do mnie przyszedł. Wszystko ok, nowy, w fabrycznym opakowaniu. Tylko mam problem, nie mogę zainstalować na nim win xp. Fabrycznie zainstalowana vista mnie nie kręci, delikatnie mówiąc. W necie znalazłem, że powinienem zmienić w biosie sterownik dysku z AHCI na IDE. Zrobiłem to, ale nie wykrywa mi płyty przy bootowaniu. Napęd dvd ustawiony jest jako pierwszy. Jak wkładam płytę z xp pod vista to opcja instalacji systemu po uruchomieniu autostartu jest nieaktywna.
syd, nie każdy sprzęt jest w pełni kompatybilny z xp na przykład. Robią chwyty marketingowe i popychają z Vistą, a później powstają problemy z zainstalowaniem xp, bo dany hardware ma problem, żeby przyjąć inny system niż vista. Taki manewr powstaje z tego, że vista to mało udany system i trzeba gdzieś te miliony kopii upchnąć. Ja się zabezpieczyłem i kupiłem toshibę kompatybilną z xp, ale zakupiony z Vistą
Na tym da się zainstalować xp, sprawdzałem przed zakupem. Okazało się, że moja płyta z xpkiem jest trochę zniszczona i nie bardzo chce ruszyć;) Będę próbował dalej z inną płytą.
W necie znalazłem, że powinienem zmienić w biosie sterownik dysku z AHCI na IDE. Zrobiłem to, ale nie wykrywa mi płyty przy bootowaniu. Napęd dvd ustawiony jest jako pierwszy. Jak wkładam płytę z xp pod vista to opcja instalacji systemu po uruchomieniu autostartu jest nieaktywna.
Skoro zrobiłeś to, co napisałeś, to zaopatrz się w inną kopię instalki, najlepiej z jak najnowszym SP wbudowanym
Kolejny problem... Nie mogę na tym lapku utworzyć i zmienić rozmiaru partycji. Próbowałem chyba wszystkimi programami. Mam dysk c: (1,46gb/152mb wolnego), d: (221gb/218gb wolnego) i e: (9,76gb/2,62gb). W Zarządzaniu dyskami pokazuje mi stan dysków:
c: zdrowy (system)
d: zdrowy (plik strony)
e: zdrowy
Każdy program jakim próbowałem stworzyć partycję wywalał mi jakiś błąd, różny w zależności od programu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum