Wysłany: 2009-02-07, 21:12 Akcja zbierania odzieży?
Pewnie wielu z Was spotkało się na klatce schodowej z ulotką takiej treści:
"KAR-MAR" ogłasza zbiórkę odzieży. Weź udział w naszej akcji.
Zbieramy odzież wszelkiego asortymentu i w różnym stanie ponadto: pościel, koce, zasłony, ręczniki, buty oraz makulaturę.
Podany jest dzień i godziny zbiórki.
Może ktoś jest w temacie i wyjaśni mi, na czym ta "akcja" polega? Swego czasu było głośno o kontenerach PCK, ponieważ z tego co pamiętam jakaś kobieta oddała swoje rzeczy do takiego właśnie kontenera - bodajże w Skarżysku Kamiennej, a później znalazła jedną z tych swoich rzeczy w sklepie z odzieżą używaną. Sprawa mogłaby się wydawać nieprawdziwa, bo np. sukienka w lumpeksie mogła być identyczna z tą, którą kobieta oddała do PCK, ale ona sama tą sukienkę uszyła.
Moim zdaniem powinien być podany powód takiej zbiórki. Bo w innym przypadku zalatuje mi tutaj chęcią łatwego wzbogacenia się.
Wysłany: 2009-02-07, 21:47
Ferbik napisał/a:
zalatuje mi tutaj chęcią łatwego wzbogacenia się.
O tym samym pomyślałem. czytając to ogłoszenie.
_________________ Potrzebujesz DSL-a, Neostradę? Call me 502-408-902
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum