Zrób to (jeśli dotychczas robiłeś w systemie) z poziomu płyty samobootującej jakiegoś partycjonera. Polecam produkt Acronisa, mnie jeszcze nie zawiódł. Aha, wcześniej przeskanuj dysk chkdsk na obecność błędów (w badsectory w tak nowym kompie nie wierzę, więc niekoniecznie gruntownie).
Dokładny chkdsk robiłem i nie wykazał żadnych błędów. Właśnie chciałem jeszcze spróbować z czymś bootującym z płyty, ale to jutro bo nie mam wolnej płytki w domu a choroba nie sprzyja spacerom do sklepu;)
_________________ Chcialbym byc pewniakiem jak ty
Ale wole miec zlote serce
Zrób to (jeśli dotychczas robiłeś w systemie) z poziomu płyty samobootującej jakiegoś partycjonera. Polecam produkt Acronisa, mnie jeszcze nie zawiódł. Aha, wcześniej przeskanuj dysk chkdsk na obecność błędów (w badsectory w tak nowym kompie nie wierzę, więc niekoniecznie gruntownie).
No i Acronisem wszystko zrobiłem bez najmniejszych problemów z poziomu systemu, nie musiałem nawet płyty bootującej robić:) Ale nadal pokazuje mi dysk d: jako zdrowy (plik strony) a żadnego pliku tam nie widzę, odznaczenie ukrytych i systemowych w opcjach folderu nic nie daje. A 2gb na dysku zajęte...
Ale to te pliki nie powinny być jakoś widoczne? I czy w takim wypadku dysk będzie oznaczony jako zawierający plik strony? Dysk e: jest oznaczony jako lenovo i na nim zajęte jest prawie 7gb to chyba tutaj są te pliki. Chociaż też ich nie widać.
Tak, drugi albo trzeci program, nie pamiętam już jaki błąd;) Ale najważniejsze, że udało się zmienić rozmiar partycji. Teraz jeszcze poinstalować wszystkie sterowniki (i znaleźć do grafiki...), programy i powinno już być wszystko ok:)
No i Acronisem wszystko zrobiłem bez najmniejszych problemów z poziomu systemu, nie musiałem nawet płyty bootującej robić:) Ale nadal pokazuje mi dysk d: jako zdrowy (plik strony) a żadnego pliku tam nie widzę, odznaczenie ukrytych i systemowych w opcjach folderu nic nie daje. A 2gb na dysku zajęte...
Spróbuj przerzucić plik stronicowania na C: oraz dać mu opcję, żeby system sobie sam dostroił jego rozmiar - przy takiej ilości ramu nie powinien być zbyt często wykorzystywany
Ja tylko dodam że Ubuntu działa b. dobrze na komputerach Lenovo - czytnik linii papilarnych, automatyczne wykrywanie kamery.
Nie to że namawiam do instalacji systemu, ale zawsze można przetestować Ubuntu LiveCD
http://www.ubuntu.com/getubuntu/download
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum