Prałat Henryk Jankowski, który handluje już winem Monsignore, teraz zabiera się za sprzedaż monet, m. in. z podobizną Jana Pawła II.
Fundacja prałata oferuje klaser z wyemitowaną w czerwcu dwuzłotówką z wizerunkiem Jana Pawła II oraz jedno-, dwu- i pięciogroszówkami, a także fińskimi monetami o nominałach 1, 2 i 5 eurocentów - pisze "Gazeta Wyborcza".
Całość kosztuje 105 złotych, choć wszystkie monety są warte zaledwie kilka złotych. Ale prałat potrzebuje pieniędzy na sfinansowanie instytutu swojego imienia, który ma m. in. postawić pomnik prałata.
Źródło: interia.pl
I co Wy uważacie na ten temat, mnie po prostu zatyka
Pomógł: 4 razy Wiek: 45 Dołączył: 20 Gru 2005 Posty: 412 Skąd: Parafia Wieluń
Wysłany: 2006-01-07, 14:54
Niestety taki człowiek jak ks. Jankowski uderza we wszystkich porządnych księży. Instytut własnego imienia to szczyt debilizmu, coś na co może zdecydować się tylko wyjątkowy cynik i hipokryta. Gdzie takich sieją - tego nie wiem. Ale wiem jedno. Na takie miernoty jest w społeczeństwie zapotrzebowanie. Gdyby go nie było, to nawet wygląd i cechy półboga takiemu Jankowskiemu nić pewnie nie mogłyby dać.
_________________ Człowiek, który ma zlikwidować Stalina - inżynier Vladimir Krizek - słyszy najdziwniejsze zdanie w swoim życiu : - Macie zburzyć pomnik, ale z godnością.
Pomogła: 12 razy Wiek: 44 Dołączyła: 17 Lis 2005 Posty: 1648 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2006-01-07, 16:08
i po co takiemu pomnik?!?!
wracamy do czasów pogańskich, juz sie modlimy do złotych ścian w licheniu a niedlugo bedziemy klęczeć pod pomnikiem jankowskiego
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum