Bardzo fajnie i niedrogo robi pieczątki Pan Wojciech Belka na POW. Zresztą jak ktoś napisał wcześniej to są tak znikome koszty, że szkoda czasu na szukanie.
Cytat:
Wcisło nie robi pieczątek. To typowa drukarnia offsetowa.
Pomógł: 1 raz Wiek: 54 Dołączył: 15 Cze 2006 Posty: 503 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2009-04-17, 21:48
Mateusz jedna podstawowa rada - skup sie bardziej na zarabianiu a nie na tak mało istotnych kosztach jak pieczątka czy konto bankowe.
Co innego gdybyś tych pieczątek potrzebował 100 - ale na razie potrzebujesz pewnie 1 szt.
Dyskusja toczy się od paru tygodni, poświęciłeś sporo czasu na znalezienie taniej pieczątki a teraz zastanawiasz się nad wyborem konta gdzie różnice są na poziomie kilku zł. miesięcznie.
W przypadku banku najważniejsze są prowizje dotyczące wpłat i wypłat gotówki. Tym sie kieruj przy wyborze banku - a nie prowizją za przelew (czy jest złotówka czy jej nie ma)
Niektóre banki mają prowizje na poziomie 0,5 % od wpłaty i wypłaty (często wyznaczając min opłate np 5 zł)
Konkretne koszty to czynsz, wynagrodzenia, ZUS a nie pieczątka i konto firmowe
Jeśli na szukanie pieczatki zmarnowałeś np. 2 godziny (wpisy na tym forum, przeglądanie allegro, szukanie po firmach w Wieluniu) i zaoszczędziłeś np. 20 zł - to zadam pytanie ile można zarobić w 2 godziny efektywnie wykorzystując ten czas. Nie marnujczasu on jest najbardziej cenny.
To w UG w Wieluniu wydaja REGON-y? Od kiedy? Ja moją firmę założyłem w 4h wliczając w ten czas podróż do i z Sieradza po REGON
Tak w UG. Od 31 marca.
Radził bym się zapoznać ze zmianami jakie zaszły w ustawie o swobodzie działalności gospodarczej.
Potem się wypowiedz czy aby na pewno masz racje.
_________________ Żeby tak zarobić i się nie narobić;)
_________________ Wszystko o czym marze jest albo nielegalne, albo nieetyczne, albo strasznie tuczące...
dawid W trakcie przeprowadzki do Wielunia się gra, się ma
Pomógł: 14 razy Wiek: 44 Dołączył: 27 Sie 2006 Posty: 1173 Piwa: 14/19 Skąd: znienacka
Wysłany: 2009-04-19, 11:37
maniekl napisał/a:
Potem się wypowiedz czy aby na pewno masz racje.
A skąd wiesz kiedy zakładałem firme? Dlatego pytam Mateusza, czy zaszły jakies zmiany w tej "materii". Czytaj ze zrozumieniem. Wogóle nie rozumie, co chciałes osiągnąć twoim postem?
Mateusz napisał/a:
Niby kosmetyczne zmiany, lepiej żeby ZUS zlikwidowali to będzie krok do przodu
zgadzam się w 100%
glizda napisał/a:
Panowie zbaczacie troszkę z tematu!!!!
sorry za OT
_________________ Potrzebujesz DSL-a, Neostradę? Call me 502-408-902
Pomógł: 1 raz Wiek: 54 Dołączył: 15 Cze 2006 Posty: 503 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2009-04-19, 12:18
W 4 godziny założenie firmy to raczej niemożliwe - zarejestrowanie w UM, US, Regon, Zus, Bank, pieczatka - nie da rady. Dodajmy do tego czas na wypełnienie wniosków - kilkanascie stron. Nie znam urzędu - który w tem sam dzień wyda nam wpis działaności gospodarczej w przeciągu godziny. Sam Regon dla mieszkańców Wielunia to minimum kilka godzin z wypadem do Sieradza.
dawid W trakcie przeprowadzki do Wielunia się gra, się ma
Pomógł: 14 razy Wiek: 44 Dołączył: 27 Sie 2006 Posty: 1173 Piwa: 14/19 Skąd: znienacka
Wysłany: 2009-04-19, 12:42
basteks napisał/a:
W 4 godziny założenie firmy to raczej niemożliwe
Uwierz mi basteks, że jak najbardziej. I to bez żadnych znajomości. Pomijam US, bank i pieczątke. Te "wyzwania" zajeły mi kolejne może 4 godziny
Nie taki diabeł straszny, jak go malują
_________________ Potrzebujesz DSL-a, Neostradę? Call me 502-408-902
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum