Na takiego mini golfika sie skusze. Powierzchnia jak na pole jak na zdjeciach w zupelnosci wystarczy. I bedzie nawet miejsce na zaplecze z barkiem Tylko wydaje mi sie ze jeden zestaw pól nie wystarczy. Trzeba bedzie czekac za swoja kolejka. Lokalizacja w porzadku.
Pomysł ciekawy warty rozpatrzenia tylko niestety też należę do osób myślących pesymistycznie która niestety wyliczyła więcej strat niż zysków. Nie wiem czy ktoś brał pod uwagę sezonowość takiego sportu..., wielkość Wielunia i szybkiego znudzenia takim sportem. Takie minigolfy powstają owszem w dużych miastach i miastach turystycznych ale Wieluń się do Nich nie zalicza - grałem w Kołobrzegu; studiowałem we Wrocławiu ale jakoś nikt mi nie proponował minigolfa tylko jak coś spróbować golfa... Co do zaplecza to minigolf może być dodatkiem a nie pierwszorzędną rzeczą. Taki minigolfik co najwyżej wyobrazić sobie mogę w wln w ciepłe dni weekendowe gdzie rodzinka sobie idzie pograć, tato piwko sączy, dzieciaki loda konsumują mama kiełbe robi a nie w sobotnie banie z flaszką w jednej ręce i kijem w drugiej... w tygodniu to można zapomnieć w ogóle.
_________________ Pesymista widzi ciemny tunel.
Optymista widzi światełko w tunelu.
Realista widzi światło pociągu.
A maszynista widzi trzech debili na torach.
Pomógł: 15 razy Dołączył: 19 Lip 2005 Posty: 1562 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: zewsząd
Wysłany: 2009-04-15, 21:37
wln4life napisał/a:
Pomysł ciekawy warty rozpatrzenia tylko niestety też należę do osób myślących pesymistycznie która niestety wyliczyła więcej strat niż zysków.
wln4life, dzięki za opinie. Wiem i zdaję sobie sprawe z tego, że Wieluń nie jest miastem turytycznym, co do tego to nie mam wątpliwości. Co do strat ! Jakie mogą byc straty na takim mini polu golfowym ?.
wln4life napisał/a:
Taki minigolfik co najwyżej wyobrazić sobie mogę w wln w ciepłe dni weekendowe gdzie rodzinka sobie idzie pograć, tato piwko sączy, dzieciaki loda konsumują mama kiełbe robi
I tu się zgodzę ze względu na sezon.
wln4life napisał/a:
w tygodniu to można zapomnieć w ogóle.
W tygodniu mogę wypozyczyć tory na imprezy firmowe. ( Taki golfik przy piwie czy nawet flaszce to nie lade zabawa ), ale to tylko moje zdanie i mogę się mylić. Dodatkowo festyny, imprezy itp.
Ale najważniejsza jest dla mnie i tak Wasz opinia, dlatego wiernie przeglądam ten temat. .
Pomógł: 17 razy Dołączył: 08 Mar 2006 Posty: 1805 Skąd: okalew/wrocław
Wysłany: 2009-04-16, 08:50
Lesiu - policzyłeś jaka liczba klientów w miesiącu zapewni rentowność biznesu? Jeżeli tak to czy możesz zdradzić ile osób musi odwiedzić Twoje minipole?
Pomógł: 15 razy Dołączył: 19 Lip 2005 Posty: 1562 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: zewsząd
Wysłany: 2009-04-23, 22:52
majk-el napisał/a:
policzyłeś jaka liczba klientów w miesiącu zapewni rentowność biznesu?
Dzięki za pytanie.
Odnośnie kosztów inwestycji w samo pole do mini golfa i jego minimum rentowności z samego korzystania z pola czuli 5 osób na dzień. Przedstawiam tabele:
oczywiście koszt godziny podany dla osób, które przejdą wszystkie dołki w ciągu 1 godziny. Wiadomo, że może się to przedłużyć o pół do następnej godziny na osobę. Rodzinne gry w mini golfa dorośli 15.00 zł dzieci do 12 roku życia 50% znizki.
Nie liczyłem jeszcze kosztów związanych z otworzeniem baru łącznie z ogródkami piwnymi :
które na pewno pozwolą zwiększyć obrót ( piwo, lody, napoje, hod-dog, pizza, zapiekanka itp.)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum