R E K L A M A
P O R E K L A M I E

Wieluń - forum,adresy, informacje, reklama, kluby, restauracje, komunikacja, pkp, pks, ogłoszenia, praca,mapa, firmy, radio

Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia Strona Główna Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Otwarty przez: Administrator
2009-04-26, 16:51
przedszkole prywatne
Autor Wiadomość
malgosia.k 
Przyjeżdża na zakupy
MONTESSOREK

Pomogła: 1 raz
Piwa: 2/20
Wysłany: 2009-04-23, 18:11   przedszkole prywatne

Trwają zapisy do Integracyjnego Klubu Przedszkolaka w Pątnowie, Wieluniu i Bełchatowie.
Zapraszamy na odwiedzenie nas w Pątnowie, aby dowiedzieć się i podglądnąć, jak pracujemy.
Informacja dla rodziców dzieci dysfunkcyjnych. Tutaj też jest dla nich miejsce. Tworzymy warunki do optymalnego rozwoju każdego dziecka. Współpracują z nami specjaliści w różnych dziedzinach. Ceny (8h dziennie) za miesiąc - 250zł. Dodatkowym naszym atutem jest to, że pierwsze dwie godziny zabawy dziecka pod naszą opieką są bezpłatne. Dla dziecka to próba, czy będzie się czuło u nas dobrze, a dla rodzica zaobserwowanie, na czym polega nasza praca i czy bezpiecznie będzie pozostawić u nas dziecko.
( www.odkrywcy-wiedzy.pl )
Zapraszamy.
Ostatnio zmieniony przez Ferbik 2009-04-23, 18:37, w całości zmieniany 1 raz  
Postaw piwo autorowi tego posta

Ecomarta 
Przyjeżdża na zakupy

Pomogła: 4 razy
Wysłany: 2009-04-24, 11:38   

Ja niestety za daleko, ale gratuluje pomysłu. Myślę, że zainteresowanie będzie duże. Gdybyście oferowali jakieś zajęcia popołudniowe dla przedszkolaków to chętnie skorzystam. Pozdrawiam i życzę powodzenia :)

zwyczajna 
WIELUNIAK

Pomogła: 32 razy
Piwa: 25/43
Wysłany: 2009-04-24, 14:59   

malgosia.k napisał/a:
Ceny (8h dziennie) za miesiąc - 250zł. Dodatkowym naszym atutem jest to, że pierwsze dwie godziny zabawy dziecka pod naszą opieką są bezpłatne.
250 zł ,bez wyzywienia i dodatkowych zjec,powinna Pani to zaznaczyc .Obiad kosztuje 6 zł inne zajecia też ,nie chce mi sie wymieniać ,wreszcie koszt miesieczny ,tego co mają dzieciaki w innych przedszkolach zamyka sie na chyba 800 zł.....

jenusia 
W trakcie przeprowadzki do Wielunia

Pomogła: 18 razy
Otrzymał 3 piw(a)
Wysłany: 2009-04-24, 15:39   

edzia i odziu napisał/a:
malgosia.k napisał/a:
Ceny (8h dziennie) za miesiąc - 250zł. Dodatkowym naszym atutem jest to, że pierwsze dwie godziny zabawy dziecka pod naszą opieką są bezpłatne.
250 zł ,bez wyzywienia i dodatkowych zjec,powinna Pani to zaznaczyc .Obiad kosztuje 6 zł inne zajecia też ,nie chce mi sie wymieniać ,wreszcie koszt miesieczny ,tego co mają dzieciaki w innych przedszkolach zamyka sie na chyba 800 zł.....

Edzia, ale w prywatnych przedszkolach tak jest. W przedszkolach prowadzonych metodą Marii Montesorii jest chyba nawet drożej

Jan Kowalski 
Dojeżdża PKSem

Wysłany: 2009-04-24, 16:06   

Może ,ktoś wie ile kosztuje z wyżywieniem pobyt dzieciaka w przedszkolach wieluńskich.

zwyczajna 
WIELUNIAK

Wysłany: 2009-04-24, 16:48   

9 h około 200-250 zł w tym sniadanie,obiad(2 dania) i podwieczorek .

Jan Kowalski 
Dojeżdża PKSem

Wysłany: 2009-04-24, 17:00   

Dziękuję za informację.

Panterka 
Moderator
żona admina :)

Pomogła: 25 razy
Wysłany: 2009-04-24, 18:39   

edzia i odziu napisał/a:
9 h około 200-250 zł w tym sniadanie,obiad(2 dania) i podwieczorek .

Mój synek chodzi do przedszkola od dwóch lat i nie zdarzyło mi się płacić więcej niż 190 zł.

zwyczajna 
WIELUNIAK

Wysłany: 2009-04-24, 19:11   

Marta wiec podałam w przyblizeniu za maksymalna liczbę godzin i wszystkie posiłki,wliczajac w to byc moze jakieś dodatkowe zajecia jak angielski czy rytmika dla np 6 latka.Pytałam ostatnio i powiedziały że maks 200-250 zł :wink:

malgosia.k 
Przyjeżdża na zakupy
MONTESSOREK

Pomogła: 1 raz
Piwa: 2/20
Wysłany: 2009-04-24, 20:48   

Cytat:

No rzeczywiście pewnie o wszystkim nie napisałam, ale raczej z takiego powodu, że po prostu o informacjach, które chce wiedzieć indywidualna osoba można przeczytać
na mojej stronie lub zadzwonić do mnie. Poza tym można nas odwiedzić (wizyta nie zobowiązuje do niczego). Może wtedy znalazłaby Pani coś dobrego w tym, co robię.
Czasami widzę matki, kupujące kolejne ubrania za duże pieniądze, a z drugiej strony zastanawiające się, co takie prywatne przedszkole może dać lepszego niż publiczne przedszkole, które w Wieluniu jest od zawsze. I jak to często bywa chodziła do niego moja mama....ja...to dlaczego dla mojego dziecka mam szukać czegoś innego........
A może dlatego drogie mamy, że w tych publicznych placówkach świat się zatrzymał, to daje nam tradycyjne nauczanie.....To jest tak jakbym każdej z Was kazała nosić identyczną sukienkę......brrr..brrr..straszne.
Przecież każde z waszych dzieci jest inne i wymaga indywidualizacji nauczania, czyli dostosowania metod i form uczenia się tak, aby dla każdego dziecka było pobudzające i zachęcające do dalszej drogi kształcenia. Nikt mi nie powie, że tak jest w publicznych przedszkolach wieluńskich........ (żyję na tym świecie trochę i wiem, jak jest).
Dzieci potrzebują pewności siebie, samodzielnej pracy oraz możliwości rozwoju swojej kreatywności i na te umiejętności kładzie się nacisk w pedagogice Montessori.
Nie ma u nas spania na komendę....jeżeli któreś z dzieci nie chce spać proponujemy mu zajęcia inne, takie, aby nie przeszkadzał innym dzieciom.
Mamy wiele zajęć we ramach 250 zł: zajęcia w ciszy (wyciszająco-relaksujące),, warsztaty plastyczne, muzyczne, również język angielski, zajęcia kreatywności Frobla, wyposażenie w materiały plastyczne, zajęcia integrujące odruchy pierwotne metodą Sally Goddarda, wpływające na sukces szkolny, celebrujemy urodziny każdego dziecka z prezentem i tortem......
Czasem warto po prostu porozmawiać zanim się puści niewłaściwe informacje w eter....
Nasunęło mi się jeszcze jedno skojarzenie....kiedyś ktoś powiedział, że to przedszkole prowadzi sekta.........
Dla tych, co chcą wiedzieć, a nie koniecznie chcą ze mną rozmawiać:
jestem nauczycielem dyplomowanym wychowania przedszkolnego i nauczania zintegrowanego o 25-letnim stażu zawodowym, doradcą metodycznym, wkrótce autorem podręcznika dla dzieci do klasy I szkoły podstawowej..........
Pozdrawiam gorąco i zachęcam do wizyty u mnie i rozmowy.
Ostatnio zmieniony przez malgosia.k 2009-04-24, 20:52, w całości zmieniany 1 raz  

Ferbik 
Administrator

Piwa: 107/205
Wysłany: 2009-04-24, 20:50   

malgosia.k, jest w tym sporo racji, o czym piszesz. Szczerze powiedziawszy, jeśli byłoby mnie stać to nie wahałbym się ani chwili, tylko wysłał dziecko do prywatnego przedszkola :)

Syn Mariana 
Ma stragan na targu

Wysłany: 2009-04-25, 00:04   

jednym słowem w całym zdaniu- wylęgarnia liderów;) powodzenia w którejkolwiek z metod stymulowania umysłu małego dziecka 8) liderzy już rosną:)

zwyczajna 
WIELUNIAK

Wysłany: 2009-04-25, 08:30   

Małgosiu,wiec jeśli ta metoda jest taka wspaniała,bardzo bym chciała by moje dziecko było super hiper wspaniałe,no ale to POLSKA,może gdyby koszty były mniejsze,wiecej dzieci tych niemądrych rodziców miałoby szanse byc takimi super cio ?A tłumaczenie sie ,że można wejść na stronke i doczytać koszty to tak jak czytanie umowy kredytowej gdzie jest napisane 7% a meleńkimi literkami 27% ;) czyli ukrywanie faktycznych kosztów,inaczej próba przyciągniecia klienta a dopiero potem mówienie mu prawdy...cos jak provident ;)

Syn Mariana 
Ma stragan na targu

Wysłany: 2009-04-25, 09:32   

Nie wiem z jakiego powodu użytkownik o niku malgosia.k próbuje mnie obrazić :shock: nie napisałem nic nietaktownego :? swoją drogą, jak pisze edzia, oferta powinna być całościowa i nie wzbudzać żadnych podejrzeń zwłaszcza jeżeli chodzi o opiekę nad dziećmi.

wieluniak20 
Ma stragan na targu

Wysłany: 2009-04-25, 10:05   

Faktycznie oferta powinna być cala wypisana wraz z cennikiem bo mogą trafić się tzw. ukryte opłaty.

Odpowiedz do tematu