Wysłany: 2009-04-26, 09:50 Fotki + ankieta + wirtualne dyplomy + może coś więcej
Wirtualne dyplomy to minimum
Samo wrzucanie fotek problemu nie rozwiąże ale może być mobilizujące dla władz i właścicieli nieruchomości - do podjęcia niezbędnych działań. Liczę na to iż przynajmniej część tych miejsc na dłużej przestanie straszyć. Nie mam tutaj na myśli okazyjnego sprzątania śmieci przez urząd lub właścicieli a rozwiązania długofalowe typu: karczowanie krzaków, demontaż niepotrzebnych już ogrodzeń poprawę zagospodarowania terenu poprzez np remonty wartościowych budynków, rozbiórki szop, budowę elementów małej architektury etc.
Naszym celem jest jak największe zawstydzenie i "napiętnowanie" odpowiedzialnych za utrzymanie czystości na działkach kandydujących do tytułu. Może wtedy poczują się zmotywowani ...... chociaż z pewnością nie wszyscy.
Pomógł: 18 razy Wiek: 33 Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 1578 Otrzymał 8 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2009-04-29, 23:06
A'propos ankiety, to szkoda że kończy się ona dopiero w drugiej połowie czerwca Wydaje mi się, że mogłaby trwać 2 - 3 tygodnie, a 2 miesiące to trochę za dużo Ale to już decyzja pomysłodawcy i założyciela konkursu.
_________________ I'd agree with you, but then we'd both be wrong
Pomógł: 19 razy Wiek: 51 Dołączył: 24 Mar 2006 Posty: 1096 Piwa: 23/18 Skąd: Wieluń, now Łodź :(
Wysłany: 2009-05-04, 09:01
niestety, trochę za późno żeby zgłosić to do tej edycji "Upadłej wieży" ale ja bym zaproponował osoby odpowiedzialne za oświetlenie uliczne w Wieluniu...
Dzień w pełni, widno, a latarnie pięknie nam przyświecaja..
Szkoda tylko, że za nasze pieniądze
Pomógł: 8 razy Dołączył: 31 Sie 2007 Posty: 236 Piwa: 8/5 Skąd: wielun
Wysłany: 2009-05-04, 09:59
Apropo poz nr. 10 na tej liście - tj. "Miejska działka na tyłach cmentarza ewangelickiego"
Teren został posprzątany, krzaki scięte, trawy skoszone, śmieci spalone.
Stan na piątek.
Stan na dziś rano - imprezy na działeczkach chyba były, pełno przerzuconych na wysprzatany teren reklamóweczek z pustymi butelkami po piwie, napojach i talerzykami.
Zgroza.
Pomógł: 18 razy Wiek: 33 Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 1578 Otrzymał 8 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2009-05-04, 10:13
Grzegorz Nowak (W) napisał/a:
niestety, trochę za późno żeby zgłosić to do tej edycji "Upadłej wieży" ale ja bym zaproponował osoby odpowiedzialne za oświetlenie uliczne w Wieluniu...
Przecież to chyba oczywiste, że jest to związane z konserwacją oświetlenia i wymianą zużytych żarówek... Musi to być robione co jakiś czas, zresztą trwa to dosyć krótko. Więc nie wiem czym się tak denerwujesz.
Pomógł: 19 razy Wiek: 51 Dołączył: 24 Mar 2006 Posty: 1096 Piwa: 23/18 Skąd: Wieluń, now Łodź :(
Wysłany: 2009-05-04, 10:18
Spooky napisał/a:
Przecież to chyba oczywiste, że jest to związane z konserwacją oświetlenia i wymianą zużytych żarówek... Musi to być robione co jakiś czas, zresztą trwa to dosyć krótko. Więc nie wiem czym się tak denerwujesz.
np. w niedzielę 3 maja???
coż za poświęcenie i oddanie pracy!
Wysłany: 2009-05-04, 13:52
np. w niedzielę 3 maja???
coż za poświęcenie i oddanie pracy!
No to nie wiem, w każdym razie na pewno jakiś powód był. Przecież światła nie włączyły się dlatego, że pracownik przypadkowo oparł się o włącznik. Dokładnego powodu pewnie nie uda nam się poznać, więc nie ma co zaśmiecać wątku Z mojej strony EOT.
Dzisiaj, jeszcze będąc w szpitalu, dowiedziałem się od bardzo poważnej i znanej w naszym mieście osoby, o stanie tego drugiego boiska w lasku miejskim. osoba ta opowiadała mi o strasznym brudzie, ogromnej ilości śmieci, butelek różnego typu. I w takim śmietnisku ponoć mają mieć treningi nasi piłkarze. Karygodne!!! Bardzo żałuję, że jeszcze nie mogę chodzić i nie pójdę tam, by zrobić zdjęcia jako dokument. Wierzę jednak tej osobie, bo jest a Wieluniu autorytetem.
I wokól Pomnika w lasku miejskim też nie jest za wesoło. A to już nazywam skandalem.
"Pozdrawiam" BRUDASÓW !!!! Ryszard Kmita
Wysłany: 2009-05-04, 19:40
Panie Ryszardzie, niestety problem z tamtą okolicą i laskiem miejskim jest taki, że tam nie ma wcale koszy na śmieci, a spaceruje tam przecież sporo ludzi, zazwyczaj chcą coś zjeść, wypić i potem z uwagi na brak koszy wyrzucają odpadki na ziemię. To jest zaniedbanie ze strony Urzędu Miasta, bo gdyby postawiono w tym coraz częściej odwiedzanym przez wielunian rejonie przynajmniej kilka - kilkanaście koszy na śmieci, to problem na pewno znacznie by się zmniejszył.
Problemu młodzieży spożywającej alkohol na pomniku, który wzniesiony przecież został ku czci kogoś/czegoś, kosze na śmieci nie rozwiążą. Póki co zamiast miejscem wielkiej wartości jest symbolem imprezowania...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum