Witacz przy ulicy Wojska Polskiego już od dawna wita mnie przy wjeździe do Wielunia.
Dzięki temu wątkowi na forum zaczęłam na niego trochę inaczej patrzeć. Kiedyś był stałym punktem na trasie, do którego się przyzwyczaiło, a teraz to ciekawy obiekt z interesującą przeszłością, teraźniejszością oraz przyszłością. Tak też dalej będę śledzić jego losy.
Pomógł: 53 razy Dołączył: 26 Sie 2006 Posty: 3747 Piwa: 39/17 Skąd: z Wielunia
Wysłany: 2008-05-03, 20:46
Tak dla porównania mam witacz Gminy Wierzchlas. Też jest w złym stanie.
witacz Wierzchlas.JPG
Plik ściągnięto 459 raz(y) 147,53 KB
_________________ "Przed skorzystaniem z forum zapoznaj się z treścią regulaminu dołączonego do niego bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą gdyż każdy post niewłaściwie napisany lub zrozumiany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu."
Marek92, ten gminy "witacz" jest/był witaczem uniwersalnym ustawianym kiedyś we wszystkich podwieluńskich gminach (chyba nawet w całym byłym sieradzkim) - widziałem takowe z napisami "Gmina Wierzchlas" na DW486 "Gmina Osiaków" na DK8 koło oberży "Knieja", "Gmina Czarnożyły" na DK45 koło "Boryny" oraz "Gmina Pątnów" i "Gmina Złoczew" - choc tych dwóch ostatnich chyba już nie ma.
Wysłany: 2009-01-25, 13:22
Dzisiaj jeździłem rowerem po okolicy i zauważyłem, że na ul. Częstochowskiej na witaczu brakuje loga miasta i dat 1283-2008. Skończył się jubileusz to zamalowano ??
Witacz .JPG
Plik ściągnięto 408 raz(y) 237,48 KB
brak napisow.jpg
Plik ściągnięto 429 raz(y) 236,36 KB
_________________ "Przed skorzystaniem z forum zapoznaj się z treścią regulaminu dołączonego do niego bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą gdyż każdy post niewłaściwie napisany lub zrozumiany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu."
Pomógł: 2 razy Wiek: 34 Dołączył: 25 Sie 2007 Posty: 525 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2009-02-04, 12:40
Sądzę, że w roku 70-lecia rozpoczęcia II wojny światowej, możnaby umieścić coś na ten temat na "witaczach". Tradycje Wieluń ma wielkie tylko niestety nikt o nich nie pamięta.
Wysłany: 2009-05-17, 20:15
całkiem ciekawie to wygląda
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum